Panowie nam problem mamy z klima . Bardzo dlugo czekam aż sie schlodzi w aucie . Klima świeżo nabita ozon . Czy to moze byc wina ze nie odgrzybilem?auto w sumie tydzień temu kupione . Doradzcie
Panowie nam problem mamy z klima . Bardzo dlugo czekam aż sie schlodzi w aucie . Klima świeżo nabita ozon . Czy to moze byc wina ze nie odgrzybilem?auto w sumie tydzień temu kupione . Doradzcie
...miałem podobny problem z klimą tz. z jednych kratek dmuchało zimnym powietrzem z drugich ciepłym. odpowiedzialne były a to klapy nawiewu i w moim przypadku pomogło odłączenie akumulatora i po podłączeniu włączeniu zapłonu odczekałem około 10minut zanim zacząłem ustawiać cokolwiek na panelu.według instrukcji klima potrzebuje 5minut na ustawienie tych klap po ponownym podłączeniu aku.
A po ilusie koduje radio?? Ale w sumie chlodno wieje później ale to dość dlugo. Ale ok syprobuje twój ponysl
... nie wiem jak jest z radiem jak odłączę aku na noc to nie mam problemów gdy rano podepnę klemy .
Ale mam orginalne
Dodano po 28 minutes:
Hmm teraz mialem odpalone auto 15min przekechalem się i dupa wieje takie sobie . Ale nie zimne a mialem na low. Wiec wyprobuje twój patent tylko powiedz mi na ile aku odlsczyc ??
Ostatnio edytowane przez wisniator ; 03-08-2014 o 12:52 Powód: Dodano
tez mam orginalne radio i niemam z nim problemów jak odłącze kleme. jak moja zaczyna wariować to przeważnie na noc zrzucam klemy a rano podpinam z powrotem spróbuj odłączyć na 20-30minut może to wystarczy
Nic.nie pomogło niestety.
Podłączyłem.później zaplpn zostawiłem auto po 10minutach odpaliłem auto i nic leci ciepłe dosłownie. Jutro mechanior i będziemy.myśleć
jak będziesz wiedział to napisz w czym był problem..
Strasznie chaotycznie napisałeś. Chłodzi w końcu czy tak sobie średnio. Leci zimne czy takie mieszane z podaniem : na postoju i w czasie jazdy. Najlepiej opisz chronologicznie co się dzieje z klimą po włączeniu silnika i klimy.
Wiec.krótko napisze cobsiebdzieje. W ogóle nie chłodzi wczoraj Wręcz ciepłe leciało. Słyszę jakieś pstrykniecie to chyba sprężarka się włącza. Auto było długo odpalone ale niestety nic grama chłodu