Dolna rura zapewne się rozwaliła - szukaj przedmuchów a znajdziesz. Syczenie nie jest normalne (jest to objaw uciekającego powietrza).
Dolna rura zapewne się rozwaliła - szukaj przedmuchów a znajdziesz. Syczenie nie jest normalne (jest to objaw uciekającego powietrza).
Ostatnio edytowane przez Grand231 ; 03-08-2014 o 16:17 Powód: Dodano
mi za silnikiem tez syczy. Moc jest, rury cale, turbo daje swoj glos po dodaniu gazu i jezdze. :p
WIesz ze auto jak stoi, to sie psuje ;D? na wlasnej skorze tego doswiadczylem hehehe :p a na dodatek to je alfa........![]()
Stojące zużywa się szybciej niż jeżdżące...stara, potwierdzona wieloma przykładami reguła.
Co do syczenia to też obstawiam nieszczelność na którejś rurze...Poproś kogoś niech zrobi przegazówkę, a Ty nasłuchuj gdzie ten syk słychać. U mnie był taki przypadek, że po ostrej jeździe przetarła się dolna rura o jakąś śrubę. Pewnie to obcieranie to był dłuższy proces, bo nie wierzę w to, że po jednym dniu dania w palnik rura zrobiła papa, ale pewnie taka jazda była przysłowiowym gwoździem do trumny. Wiadomo, że gumowe rury puchną przy ostrej jeździe, więc jak masz ją poprowadzoną blisko czegoś o co może obcierać to pewnie tak się właśnie stało.
Ostatnio edytowane przez micorl ; 05-08-2014 o 15:16
Logi porobione, bardzo prosiłbym was o poradę, wg. mnie ciśnienie doładowania się zgadza, overboost pracuje w normie, niepokoją mnie masy powietrza, logi robiłem na rozgrzany silniku dając motorowi mocno w kość, gwizdać gwizdał, dolna rura jest ok, zdemontowana i sprawdzona nie ma nigdzie dziury ani przetarcia, teraz zauważyłem że rura filtr powietrza-turbo jest przypocona - wydaje mi się podejrzana. Link do logów http://speedy.sh/GaHkM/logi-cieply-motor.csv
Powiem Ci, że ostatnio miałem spory problem z moją Bella, najpierw spadek mocy, a któregoś dnia już całkiem brak mocy.
Okazało się, że miałem zawalony cały dolot i aż go przytkało.
Ale ja się tam nie znam za bardzo![]()
Kurcze chyba problem udało się rozwiązać, przyczyna była prozaiczna, niedokręcone imbusy na klapce gaszącej przez co powstała tam nieszczelność i lała się mgiełka olejowa, przy okazji rozkręcenia zobaczyłem że dolot jest przytkany sadzą, wszystko wyczyściłem mocno dokręciłem imbusy, jazda testowa była, narazie nic nie gwiżdźe i bella całkiem żwawo jeździ. Jutro na ekspresówce zobaczymy czy jest poprawa
.
Mógłby jeszcze ktoś looknąć na te logi i się wypowiedzieć ?.
Za dużo parametrów naraz zlogowanych. Ciężko stwierdzić skąd różnice w wartościach.