Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: Problem z klima

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Dobrze Jahu pisze . To ze teraz dziala nie koniecznie swiadczy o tym ,ze to koniec klopotow.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    159 SW

Domyślnie

panowie chyba wiem o co kaman , wiec ... autko nabilo sie do tych 522 dokladnie i sluchajcie wsiadam lux chlodzi przjechalem iles tam kilometrow okolo 15 . i nagle goraco mi sie robi no to mowie szok juz kaplica , nacisnalem zeby jakby wylaczyc klime ten platek sniegu i wcisnalem auto i znowu chlodzilo... jest to mozliwe ze wylaczyla sie sama sprezarka podczas jazdy ?? ale tylko raz mi sie to dzisiaj trafilo pozniej a dlugo jezdzilem ...i co o tym mylslicie ?? kompresor wiatrak dziala wszystko cisnienie ok takze wszystko ogolnie jest spoko...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Wszystko ogólnie spoko, a jednak wyłączyła ci się klimatyzacja. Więc coś jest nie-spoko.

Jest możliwe, że sprężarka zostanie wyłączone gdy ciśnienie w układzie wzrośnie poza dopuszczalną wartość. Przyczyny tego mogą być:
    – zabrudzona zewnętrznie chłodnica, która zmniejsza przepływ powietrza
    – niesprawne wentylatory lub ich sterowanie (wtedy nie chodzi jeden z biegów)
    – uszkodzony presostat
    – zabity osuszacz w skraplaczu
    – inne

Oczywiście usterki mogą być też po stronie sterowania klimatyzacją wewnątrz auta (sama centralka, jakieś czujniki lub instalacja elektr.). W poprzednim samochodzie uszkodzony czujnik antyzmrożeniowy generował u mnie podobne problemy - częste wyłączanie sprężarki mimo tego, że "wszystko było spoko".

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Klima nie ruszy gdy nie działa 1 bieg wentylatora ?
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    159 SW

Domyślnie

Nie no racka racja śmieje się ze.działa będę musiał podjechać.mam.ubsiebie w belchatowie ludzi od klimy. To zobaczą. Bo dzisiaj byłem i jak.na złość.działało wszyatko ale dzięki dzięki myślę że na dniach to zrobię to.napisze co było.

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał wisniator Zobacz post
    panowie chyba wiem o co kaman , wiec ... autko nabilo sie do tych 522 dokladnie i sluchajcie wsiadam lux chlodzi przjechalem iles tam kilometrow okolo 15 . i nagle goraco mi sie robi no to mowie szok juz kaplica , nacisnalem zeby jakby wylaczyc klime ten platek sniegu i wcisnalem auto i znowu chlodzilo... jest to mozliwe ze wylaczyla sie sama sprezarka podczas jazdy ?? ale tylko raz mi sie to dzisiaj trafilo pozniej a dlugo jezdzilem ...i co o tym mylslicie ?? kompresor wiatrak dziala wszystko cisnienie ok takze wszystko ogolnie jest spoko...

Kolego umiesz czytać ? Jeśli ktoś Ci pisze ( w tym wypadku ja ) że miałem to samo i było za dużo oleju w ukłdzie, to nie rozumiesz tylko szukasz dalej kwadratowych .........

Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    159 SW

Domyślnie

to spoko jutro ogarne teamt ok jesli mowisz ze identyczna sytuacja ok...jutro dam znac;]

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał wisniator Zobacz post
    to spoko jutro ogarne teamt ok jesli mowisz ze identyczna sytuacja ok...jutro dam znac;]
    Na postoju może działać ( na wolnych obrotach ) kiedy zwiększysz obroty zbyt duża ilość oleju blokuje i odcina ( wyłącza ) sprężarkę. Dlatego robi się ciepło lub gorąco. Przy odzyskiwaniu czynnika nigdy nie ściągnie się wszystkiego podobnie jest z olejem. Dodanie zbyt dużo oleju powoduje to co napisałem wyżej.

Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    159 SW

Domyślnie

rozumiem , ale raz mi w sumie odcielo a troche pojezdzilem.. ok jutro zobacze co i jak

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Z tego co pamiętam temat poruszany tu na forum , że w jednych wchodzi 460 w innych 550.
    U mnie po naładowaniu 460g czynnika wszystko super śmigało, a klima była bardzo wydajna..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9