Strona 96 z 403 PierwszyPierwszy ... 468687888990919293949596979899100101102103104105106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 4028

Temat: Jaki olej wlać do JTDm, filtr oleju ?

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Artih Zobacz post
    I znowu dziecinada i ogólnikowe "Motul jest super".

Jaki Motul się pytam ?

Po za serią 300V to w ofercie tego producenta nie ma NIC wybijającego się po za średniactwo.
    I jeśli chce ktoś dyskutować - fakty proszę (parametry?) a nie "na Motulu ciszej pracuje".
    Dyskusja wciąż ta sama, czyli o niczym.

http://i294.photobucket.com/albums/m...ps6ffb6e8e.jpg

udowadnianie wyższości świąt Bożego narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Z praktyczego punku widzenia nie ma żadnej różnicy dla silnika ( poza sportami wyczynowymi ) czy użyjemy tego czy owego syntetyka. Dla mnie wystarczy jeśli olej spełnia odpowoednie kryteria dla Silnika np. dedykowany do DPF. Motul jako firma jest jedną z najlepszych i uznanych firm na świecie. Dostarcza swoje produkty dla rajdów samochodowych i motorowych.

Specyfikacja oleju jest bardzo dobra i wystarczająca dla ochrony silnika.

https://translate.googleusercontent....KPTQCS4zwPe0gA

Nawiasem mówiąc, dywagacje swoje, a życie swoje. Przykładowy ranking olejów lipiec 2014. Na próżno w nim Szukać Motula czy LM

http://www.okazje.info.pl/motoryzacj...e/ranking.html

Czy kierowcy kupujący w/w oleje z rankingu to idioci ? Z pewnością nie. Ich samochody też jeżdżą i mają się dobrze.

Ważne jest tylko to aby dobrać olej do rodzaju swojego silnika , DPF-u itd. - wymieniać zgodnie z instrukcją i nie kupić podróbek.

Myślę, że to jasne i czytelne.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Randall
    Auto
    159 1.9JTDm 16v

Domyślnie

Tylko skoro ma spełniać wymagania i to wystarczy, to po co Motul? Są tańsze które ten warunek spełniają. Natomiast co do tego czy kierowcy to idioci to bym się kłócil. Zgodnie z instrukcją mówisz? Oj panie...

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Randall Zobacz post
    Tylko skoro ma spełniać wymagania i to wystarczy, to po co Motul? Są tańsze które ten warunek spełniają. Natomiast co do tego czy kierowcy to idioci to bym się kłócil. Zgodnie z instrukcją mówisz? Oj panie...

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
    Po to Motul, że mam do niego zaufanie, no i nie jest zrobiony w Polsce może to trochę przewrotnie brzmi ale trudno.

Nie wykluczam, że część kierowców to idioci ale nie wszyscy.

Zgodnie z indtrukcją - tu się wyraziłem mało precyzyjnie to muszę przyznać. Max 10 tysięcy i wymiana.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar axel83
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Dyskusja wciąż ta sama, czyli o niczym.

http://i294.photobucket.com/albums/m...ps6ffb6e8e.jpg

udowadnianie wyższości świąt Bożego narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Z praktyczego punku widzenia nie ma żadnej różnicy dla silnika ( poza sportami wyczynowymi ) czy użyjemy tego czy owego syntetyka. Dla mnie wystarczy jeśli olej spełnia odpowoednie kryteria dla Silnika np. dedykowany do DPF. Motul jako firma jest jedną z najlepszych i uznanych firm na świecie. Dostarcza swoje produkty dla rajdów samochodowych i motorowych.

Specyfikacja oleju jest bardzo dobra i wystarczająca dla ochrony silnika.

https://translate.googleusercontent....KPTQCS4zwPe0gA

Nawiasem mówiąc, dywagacje swoje, a życie swoje. Przykładowy ranking olejów lipiec 2014. Na próżno w nim Szukać Motula czy LM

Czy kierowcy kupujący w/w oleje z rankingu to idioci ? Z pewnością nie. Ich samochody też jeżdżą i mają się dobrze.

Ważne jest tylko to aby dobrać olej do rodzaju swojego silnika , DPF-u itd. - wymieniać zgodnie z instrukcją i nie kupić podróbek.

Myślę, że to jasne i czytelne.
    Mam nadzieję ,że w innych sferach życia nie jesteś takim dyletantem jak przy olejach samochodowych

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał axel83 Zobacz post
    Mam nadzieję ,że w innych sferach życia nie jesteś takim dyletantem jak przy olejach samochodowych
    To może rozwń temat

Użytkownik Pirat drogowy Avatar axel83
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

To może rozwń temat
    Poczytaj trochę o charakterystykach oleju, najważniejsze wskaźniki, bazy olejowe , porównaj karty motula z innymi tu polecanymi - może trochę wiedzy Ciebie oświeci

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał axel83 Zobacz post
    Poczytaj trochę o charakterystykach oleju, najważniejsze wskaźniki, bazy olejowe , porównaj karty motula z innymi tu polecanymi - może trochę wiedzy Ciebie oświeci

Kolego sympatyczny czytałem, ale jeśli, aż tak mocno się czujesz w temacie to wytłumacz w praktyce co zyskuję czy też co tracę używając Motula miast Liqui-Moly ?

Tylko nie opisuj komponentów oleju. Co odczuwalnie, namacalnie zyskuję lub tracę.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Nazwa nie specjalnie, naklejki również nie... ale z oleju jestem bardzo zadowolony.
    Nie to, żebym się czepiał, ale z czego konkretnie jesteś bardzo zadowolony ???
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Ehh...

1.Olej, który spełnia normy, jest ogólnie dobry. Ważne, aby wymieniać na czas, co nie oznacza, że co 30 000 km.
    2. Są oleje wykonane w lepszych technologiach i z lepszych składników niż Motul.

Tyle.

Te rankingi to, sorry, w dobie kapitalizmu o kant d* rozbić. Z własnego doświadczenia wiem, że tylko odsetek kierowców przygląda się bliżej temu, co leje do silnika. Reszta leje to, co przeczyta na billboardach albo co mechanik wciśnie, a najlepiej to, co jest jeszcze do tego tanie.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Nie to, żebym się czepiał, ale z czego konkretnie jesteś bardzo zadowolony ???
    Z kultury pracy silnika.

Dodano po 3 minutes:

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Ehh...

1.Olej, który spełnia normy, jest ogólnie dobry. Ważne, aby wymieniać na czas, co nie oznacza, że co 30 000 km.
    2. Są oleje wykonane w lepszych technologiach i z lepszych składników niż Motul.

Tyle.

Te rankingi to, sorry, w dobie kapitalizmu o kant d* rozbić. Z własnego doświadczenia wiem, że tylko odsetek kierowców przygląda się bliżej temu, co leje do silnika. Reszta leje to, co przeczyta na billboardach albo co mechanik wciśnie, a najlepiej to, co jest jeszcze do tego tanie.
    Wszystko prawda tylko namacalnie tych lepszych technologii "nie czuć", a co do komponentów pisałem juz kiedyś, że nie koniecznie komponenty tych "lepszych" olejów są zdrowe dla silnika.
    Ostatnio edytowane przez ris ; 14-08-2014 o 17:18 Powód: Dodano