myślałem że wiesz ze korekty sprawdza sie na silniku rozgrzanym do temp. roboczej bez dodatkowego obciążania silnika
Jasio zacznij od wymiany termostatu... skoro wiesz, że to jest zepsute to trzeba założyć, że ma to wpływ na korekty. Wymień, rozgrzej motor i wtedy podeślij korekty.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
No i git![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Hej
Od kilku dni moja alfka puszcza biala chmurke z rana...Wysyłałem już tutaj moje korekty wtrysków, bo slychac w silniku delikatne stukanie,nauczyłem sie już to znosić, i podglaśniam sobie muzyke, ale ta chmura rano już mnie drażni.
Mam zamiar wyjąć wszystkie wtryski i oddać do aso na sprawdzenie,ale niestety dopiero za 6 tyg, ponieważ jestem w angli, a tu serwis jest nieco drogi.Mam jeszcze 3 wtryski w pudełku,wiec może ktoś pomoże z diagnozą,podsyłam korekty wtryskow na ciepłym silniku.Jutro rano postaram sie zrobić korekty na zimnym przy starcie jezeli potrzeba.
Alfa Romeo 159 , 1.9JTDm 2009r
Dzięki za pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez flame ; 23-08-2014 o 10:35
Kolego, ten biały bąk może być przez wadliwe świece żarowe, było to już poruszane wielokrotnie na forum.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
hehe, też myślałem o świecach,ale mam wrażenie że coś jest z wtryskami, ponieważ ten odgłos pracy silnika jest nie taki jaki powinien być...ma te stukanie...jakiś czas temu wymieniłem wtryskiwacz na pierwszym cylindrze i stukanie jest mniejsze...ale dalej jest...
chyba kupie swiece i je wymienie,zobacze co bedzie dalej
fakt,bład świec był zapisany, ale to może dlatego ponieważ zdarzylo mi sie odpalac zanim kontrolka świec zgasła.
fajnie że ktos coś podpowiadadzięki
Mi też się zdarza odpalać od razu bez kontrolki i żadnego błędu nie ma.