Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Siedloch Zobacz post
    Panowie,
    a może któryś z Was widział tę Bellę na żywo?

http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C33924168.html

Z racji tego, iż jestem z Warszawy wolałbym pojechać na oględziny zgrubsza wiedząc co sie kryje w tej ślicznotce
    Kolego ustawiasz się psychicznie jakbyś do Gniezna jechał Jesteś na kupnie to wsadzaj 4 litery w pociąg, samochód * ( niepotrzebne skreślić) bo wiele się nie ma co zastanawiać. Masz podany na ogłszeniu VIN wklej sobie tu :

http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE

Mam tylko jedną uwagę; brudny dywanik od strony kierowcy ale to się chyba da jakoś poprawić

Użytkownik Embrion
    Auto
    Astra III 1.7 CDTi

Domyślnie

Witam wszystkich,

w związku z tym, że rozpocząłem poszukiwania swojej pierwszej Alfy chciałbym się dowiedzieć czy w okolicach Warszawy jest ktoś z podobną renomą jak Tomek z Krakowa? Jeżdzę z małym dzieckiem więc zależy mi bardziej na bezpieczeństwie niż na cenie czy wyposażeniu.

Pozdrawiam!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Siedloch Zobacz post
    Panowie,
    a może któryś z Was widział tę Bellę na żywo?

http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C33924168.html

Z racji tego, iż jestem z Warszawy wolałbym pojechać na oględziny zgrubsza wiedząc co sie kryje w tej ślicznotce
    Cena jak najbardziej ok, bo to już rok 2011, styczeń ale zawsze rok wyżej Jak w tej cenie wynegocjujesz jeszcze wymiane kompletnego rozrządu z pompą wody, oleju z filtrami, nabicie i odgrzybienie klimy i jeszcze jakies używane zimowki na 2 sezony to tylko brac i kupować Do krakowa pociągiem z wawy przez cmk jakies 3h jedzie

Cytat Napisał przerut Zobacz post
    Witam wszystkich,

w związku z tym, że rozpocząłem poszukiwania swojej pierwszej Alfy chciałbym się dowiedzieć czy w okolicach Warszawy jest ktoś z podobną renomą jak Tomek z Krakowa? Jeżdzę z małym dzieckiem więc zależy mi bardziej na bezpieczeństwie niż na cenie czy wyposażeniu.

Pozdrawiam!
    W wawie możesz trochę po dilerach pochodzić, ewentualnie cos w komisach ustrzelić w okolicy powyżej 40k. Poza tym jak pisałem do Krakowa szybko się jedzie z wawy

Użytkownik Rowerzysta Avatar gebeth
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Przeglądam Alfy z Autka.pl i zapewne u nich dokonam zakupu. Niestety w Krakowie nie znam mechanika, któremu mógłbym zawierzyć jeśli chodzi o ocenę stanu auta. Czy możecie mi kogoś polecić? Czy zaufanie sąsiadującemu z nimi warsztatowi lub samej uczciwości i opinii firmy autka.pl w ogóle wchodzi w grę?

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Raczej autka.pl można zaufać
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Raczej autka.pl można zaufać
    Zaufanie zaufaniem ale zawsze można sprawdzić w ASO. Nie wiem czy będzie lepiej ale jak masz spać spokojniej to te kilka stówek przy cenie auta to chyba nie jest dużo

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja tam kupilem u Tomka bez sprawdzania i wydawania dodatkowych pieniedzy i jestem zadowolony ale zawsze mozna sprawdzic

Użytkownik Embrion
    Auto
    Astra III 1.7 CDTi

Domyślnie

Dobra, to jeszcze jedno pytanie. Planowałem zakup benzyny (rocznie robię do 10k kilometrów) jednak czytając forum mam wrażenie, że naprawa i serwis silników JTS nie jest wcale tańsza od JTDM. Czy przy takich niskich przebiegach jak moje diesel w AR się sprawdzi? Robię w tygodniu krótkie trasy po Warszawie ale większość kilometró to weekendowe wycieczkie po 30-50km w jedną stronę + dłuższe wyjazdy wakacyjne.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDM 01.2011r

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Cena jak najbardziej ok, bo to już rok 2011, styczeń ale zawsze rok wyżej Jak w tej cenie wynegocjujesz jeszcze wymiane kompletnego rozrządu z pompą wody, oleju z filtrami, nabicie i odgrzybienie klimy i jeszcze jakies używane zimowki na 2 sezony to tylko brac i kupować Do krakowa pociągiem z wawy przez cmk jakies 3h jedzie

W wawie możesz trochę po dilerach pochodzić, ewentualnie cos w komisach ustrzelić w okolicy powyżej 40k. Poza tym jak pisałem do Krakowa szybko się jedzie z wawy
    Dosyć dużo tych gratisów
    Nie skłamie, kiedy powiem iż było by spoko wynegocjować taki pakiet
    Sprawą zajmę się w następnym tygodniu, teraz trochę zawalony pracą jestem. Dam znać jak poszło, chyba, że odjedzie sprzed nosa

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał przerut Zobacz post
    Dobra, to jeszcze jedno pytanie. Planowałem zakup benzyny (rocznie robię do 10k kilometrów) jednak czytając forum mam wrażenie, że naprawa i serwis silników JTS nie jest wcale tańsza od JTDM. Czy przy takich niskich przebiegach jak moje diesel w AR się sprawdzi? Robię w tygodniu krótkie trasy po Warszawie ale większość kilometró to weekendowe wycieczkie po 30-50km w jedną stronę + dłuższe wyjazdy wakacyjne.
    ja robie 10-12 tys. rocznie i mam diesla.Narazie nigdy nie narzekalem