hejka pisałem nr do waszych aut to pierburg 722701.05.0 i bosch 0280218019 wiec nie wiem skad tamte numery :-)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
hejka pisałem nr do waszych aut to pierburg 722701.05.0 i bosch 0280218019 wiec nie wiem skad tamte numery :-)
Wczoraj wyciągnąłem wkład żeby zobaczyć jak się miewa, ale nie był zbytnio zabrudzony praktycznie moim okiem był czysty, do kompa się nie podłączałem bo na razie nie mam gdzie. Co do przepływek to kolega ma mi podrzucić jakąs jedną od 1,4 ts więc zobaczę co się będzie działo.
Rozmawiałem z kolegą odnośnie nowej ma mi dac znać ile będzie kosztować jeżeli cena będzie wysoka będe szukał używki.
Najbardziej denerwuje mnie to że zacząłem czytać za dużo o wadzie alfy czyli wariatorze i to małe coś mnie zaczyna przerażać![]()
Kolektor nie wiem czy mam szczelny czy nieszczelny ale obstawiam przepływkę , wiem że gumę bliżej silnika mam popękaną, doraźnie została zabezpieczona dość solidnie ale szukam jakiejś dobrej nie popękanej. Na razie dalej się z tym borykam. Jutro postaram się sprawdzić nr wkładu i napiszę.
Moja przpływka która jest wsadzona ma nr 0280 218 001
Ostatnio edytowane przez nomos ; 20-09-2014 o 17:22 Powód: tak
nomos na tym się nie oszczędza założysz nowego maxgera magneti czy jakieś inne barachło i możesz nie mieć żadnego efektu. dużo przykładów innej pracy tanich zamienników. podałem tobie cenę nie wiem czy ci pasuje. na takich zamiennikach tylko się traci to na chybił trafił. tylko 2 firmy dedykowane pewniaki pierburg i bosch
Dodano po 2 minutes:
ten który masz jest do 1,4 ie 16v ts 103 km.
Ostatnio edytowane przez tomaszchwesiuk ; 20-09-2014 o 17:26 Powód: Dodano
No to jak podałeś mi nr to znaczy że moja jest nie oryginalna albo była załozona inna
nie jest ok. sprawdziłem właśnie bosch jest ok. z tym że w opisie sugerowałem się inną mocą. bo wcześniej nie miałem mocy podanej twojej.
na priv napisałem właściwy numer pierburga.
no tez tak może być :-) ja podałem katalogowo.
Udało mi się uporać tanim kosztem a praktycznie darmowymPodjechałem na złom do mojego kolegi a moim oczom ukazała się rozbita 145-tka, w głowie nadzieja że nr przepływki jest ten sam... Podchodzę patrzę ten sam, więc wymontowałem i od razu zamontowałem do siebie, jak ręką odjął
błąd zniknął a autko zachowuje się zupełnie inaczej. Zobaczymy ile pochodzi ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda
![]()
trzeba było całą Alfę zabrać
PS. przepustnicę za ile by sprzedał - możesz zapytać ?
No tak dobrze to nie mażebym całą alfę zabrał
okej zapytam wieczorkiem powinienem wiedzieć.