Witam!
Planuje wymienić rozrząd i chciałem się spytać czy ten zestaw będzie dobry? Cze elementy sa markowe? Czy może zakupić coś innego? Prosze o porade
http://www.allegro.pl/item527438496_..._5_3_0_v6.html
Alfa 166 (99r)3.0 Manual
Witam!
Planuje wymienić rozrząd i chciałem się spytać czy ten zestaw będzie dobry? Cze elementy sa markowe? Czy może zakupić coś innego? Prosze o porade
http://www.allegro.pl/item527438496_..._5_3_0_v6.html
Alfa 166 (99r)3.0 Manual
Zestaw jest dobry, z markowych części
Odezwij się do mnie, sprzedamy za 550 identyczny![]()
Popytaj na www.lanciateam.pl też mają sklep.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
A jakie są koszty robocizny w 166 3.0 manual?
I jak koszty wyglądają dodatkowo z pompą wody (bo to też chyba warto wymienić przy robieniu rozrządu - prawda?)?
pozdrowienia
Z pompą wody wyszło mnie lekko ponad 800zł. Teraz mam pytanie: czy ktoś ma dostęp do jakiejś instrukcji jak wymienić rozrzad w 3.0? Bo bedzie to robił mechanik który nigdy nie robił alfa romeo i boje się żeby niczego nie spier....Może jakieś porady? Pozdrawiam!
W większości przypadków rozrządów które wymieniał to były V-ki. Ma doswiadczneie,ale nie w alfach. Za wymiane weźmie 200-300zł także niewiele. Co do ASO w Zielonej Górze to wiem,że to wieksze papracze niz mechanik z wioski obok![]()
Jesli nie ma pojęcia o Alfa Romeo (mechanior) i tego nie robil (rozrzad) To niech się wcale do tego nie zabiera bo spaskudzi. Musi miec przede wszystkim oryginalne blokady do AR. Jeśli tego nie ma to nic z tego dobrego nie będzie .tym bardziej ze są 4 walki rozrządu.
Tak że dobrze się zastanów czy nie dać lepiej do ASO
W Alfie to nie taka prosta sprawa w "tej" V-ce. Nie wystarczy zdjąć obudowy i już,tylko trzeba mieć blokady, do których trzeba zdjąć pokrywy zaworów, żeby założyć blokady na wałki.
Porozmawiaj najpierw z nim, czy na 100% będzie wiedział o co chodzi, ponieważ koła rozrządów nie mają znaków, poza tym nie są na klinach tylko na stożkach.
Prawidłowe ustawienie rozrządu mamy wtedy, gdy pierwszy tłok jest w GMP, a wszystkie wałki mamy zablokowane na odpowiednich krzywkach.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y