A jak z pasowaniem drzwi? Nie są zbyt "przyklejone" do auta?
A jak z pasowaniem drzwi? Nie są zbyt "przyklejone" do auta?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Trzeba to zrobić z wyczuciem. Przy każdej modyfikacji sprawdzałem linię drzwi, żeby te za bardzo nie "wpadły" do środka.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Wstępne oględziny wykazały, że u mnie jedno z nacięć się nie pokrywa (i sprawa dotyczy obu przednich drzwi, które sobie potrafią załomotać na wybojach). Jak przestanie lać, to się zabiorę za eksperymenty...
OK, jesli chodzi o mnie: regulacja zaczepow + owiniecie ich warstwa tasmy izolacyjnej pomoglo. Idealnie nie jest, ale jest o niebo lepiej!
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
a jakie ustawienia dajecie na znacznikach?
zaczep jak najbliżej wnętrza auta?
ja mam z przodu w tym momencie na znacznikach po obu stronach jak najdalej od wnętrza, a z tyłu jak najbliżej wnętrza.
Czy takie ustawienie jak najbliżej wnętrza nie będzie powodować np. przymarzania drzwi w zimie?
Nikt Ci nie napisze jak trzeba ustawić te zaczepy. Gdyby to było uniwersalne to nie byłoby regulacji
Musisz popróbować.
Drzwi nie powinny przymarzać- one po prostu po regulacji są bardziej przyciśnięte do auta. Tak czy siak na zimę warto przesmarować uszczelki niezależnie od tego, czy ktoś reguluje drzwi, czy nie.
ja jeszcze nakleilem na te zawiasy co są przyczepie do auta izolacje i teraz nie słychać żadnych odgłosów :O
Jeśli tłucze się coś w tylnych drzwiach- warto też sprawdzić mocowanie głośników "gwizdków".
Alfa lover ;p
U mnie kiedyś tłukło się przy środkowym słupku. Próbowałem z taśmą wokół bolca ale nie dawało rady. problem rozwiązał się po przesmarowaniu uszczelek dobrym silikonem w sprayu. Zrobiłem to dobrych kilka miesięcy temu i do tej pory bez hałasów. Pzdr.
U mnie drzwi się już nie tłuką. Jest dużo ciszej, ale zauważyłem, że tłucze się coś od strony bagażnika (na pewno nie drzwi). Jestem przekonany, że jest to pokrywa bagażnika przed tylną szybą od wewnętrznej strony auta w sedanie. Szczególnie ją słychać gdy puka się na środku tej pokrywy. Macie jakiś pomysł jak to zlikwidować? Może powpychać jakieś wypełniacze przestrzeni pomiędzy tą matą a metalową konstrukcją od strony bagażnika?