nawet jeszcze gorzej sprawdzałem dziś to spadło nawet do 11.9 :O szał zamówiłem już regenerowany trzeba to zmienić zima idzie![]()
nawet jeszcze gorzej sprawdzałem dziś to spadło nawet do 11.9 :O szał zamówiłem już regenerowany trzeba to zmienić zima idzie![]()
Dziwne troche zalozylem nowy alternator a napiecie dalej spada do 12v tylko teraz jest inaczej bo jak delikatnie dam.gazu wskakuje napiecie na 13,9 v jakies pomysly dlaczego tak ?
Alternator nowy, czy nowa używka?
Ja zakladam tylko nowe czesci ☺uzywki sa dobre dla ludzi co traktuja auta jak woly robocze. A ja robie auto by cieszyc sie jazda i nie myslec czy juz zamawiac kolejna uzywke czy nie heh majster zadna aluzja do ciebie jakby co
Ostatnio edytowane przez duchu ; 18-10-2014 o 00:09
Możesz jeszcze na próbę włożyć inny akumulator.
Sprawdź jeszcze naciąg paska alternatora, czy nie jest za luźny, podłączenie masy, ale bardziej bym się skłaniał ku wzbudzeniu alternatora.
Czy te napięcie cały czas Ci tak spada, czy tylko masz tak przy pierwszym uruchomieniu silnika, a po dodaniu gazu już cały czas okolice 14v mimo spadku obrotów na jałowe?
Na biegu jalowym zimny czy ciepły silnik napiecie spada wyrównuje sie przy dodaniu gazu. Ale jak znow na jalowy bieg dam to spada