jak masz plastikowy to nie bedzie widac czy klpay sa czy ich nie ma.Ja tez nie mam DPFa,a EGR mam zostawiony tylko przyslepiony blaszka.
sa platikowo-alu i cale alu i oba maja klapy tylko w alu widac czy sa,a w plastikowym nie widac
jak masz plastikowy to nie bedzie widac czy klpay sa czy ich nie ma.Ja tez nie mam DPFa,a EGR mam zostawiony tylko przyslepiony blaszka.
sa platikowo-alu i cale alu i oba maja klapy tylko w alu widac czy sa,a w plastikowym nie widac
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Też się usuwa.
Masz nie aż tak daleko polecany serwis w razie czego.
www.pablogarage.pl
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Wiem, że obiegowa opinia jest aby usuwać klapki ale żaden z moich mechaników w okolicy i w Szczecinie w serwisie specjalizującym się we włoszczyźnie nie chce się tego podjąć a wręcz odwrotnie zdecydowanie odradza robienie tego. Z resztą pisałem już o tym na forum przytaczając ich argumenty.
No to chociaż wymień kolektor na nowy.
Ilość urwanych klap w kolektorach z przebiegiem powyżej 150 kkm jest tak duża, że jazda autem z kolektorem z klapami to duże ryzyko. Nie wiem dlaczego chcesz podejmować to ryzyko... Chyba, że masz już wycięty EGR, to wtedy ryzyko się wielokrotnie zmniejsza.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 08-10-2014 o 21:31
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF