Witam!
prosze o pomoc gdzie nastawia się kąt nachylenia koła ?mam zawieszenie gwintowane, i zbiera mi opony od środka jakieś 2 cm na wulkanizacji powiedzieli ze mam napewno zle ustawiony kąt !?!proszę o pomoc!
Witam!
prosze o pomoc gdzie nastawia się kąt nachylenia koła ?mam zawieszenie gwintowane, i zbiera mi opony od środka jakieś 2 cm na wulkanizacji powiedzieli ze mam napewno zle ustawiony kąt !?!proszę o pomoc!
Nigdzie.
Z przodu sie nie da chyba... Z tylu masz sroby na mimosrodzie przy mocowaniu wachacza do tego aluminiowego odlewu.
Ostatnio edytowane przez stuntmachine ; 12-10-2014 o 18:37
to jak go nastawić
Dodano po 3 minutes:
na necie znalazłem coś takiego to w takim razie jak to nastawić![]()
Ostatnio edytowane przez mc7505 ; 12-10-2014 o 18:39 Powód: Dodano
Wachacz dolny i gorny okresla jak ma stac zwrotnica do ktorej jest kolo przykrecone.. Po obnizeniu zawiasu alfa stoi "bardziej" na wewnetrznej stronie opony i dlatego je zbiera..
Nie widze tego zebys to wyregulowal. Fasolki zrobisz na amortyzatorze? Nic nie da..
Jabol - racja. Zbierznosc a nie kąt
Ostatnio edytowane przez stuntmachine ; 12-10-2014 o 18:44
Nie ma regulacji pochylenia koła z przodu ani z tylu. Jeśli masz opuszczony zawias to kąty sie zmieniają i zaczyna ciąć opony. O ile pochylenie koła z tylu łatwo sobie zrobić to przód juz niestety nie.
amory są nie obniżone tylko na maxa do góry !
Jeśli masz max do góry to masz albo wahacze zużyte albo niewymiarowe. Albo co wcale nie jest rzadkie - kielichy pochyliły sie do siebie. Niestety w tej chwili nie mam jak sprawdzic ale poszukaj rozstawu kielichów i zmierz u siebie.
dobra jutro spróbuje zmierzyc