Witam, jakie świece polecacie do 2.0 ts z instalacją lpg? Czy oryginalne też będą się dobrze spisywać? czy może do gazu warto zastosować inne?
Witam, jakie świece polecacie do 2.0 ts z instalacją lpg? Czy oryginalne też będą się dobrze spisywać? czy może do gazu warto zastosować inne?
Oryginalne są wystarczające.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Mam założone u siebie świece
BKR6EKPA
oraz
PMR7A
w dość dobrej kondycji, lekko opkopcone. pytanko czy są to świece oryginalne i czy jest sens je zmieniać? planuje na dniach przydusić alfe LPG
Z tego co się rozglądałem zestaw takich świec jest wart niespełna 600zł...
Wg mojej opini - każde świece zalecane wg katalogu nadają się do gazu.
Trzeba je tylko częściej wymieniać.
Świece które podałeś są oryginalne. Jeśli masz sianko to te są najlepsze.
Jeśli nie masz albo nie chcesz tyle wydawać to polecam Championa, cena 108 za kpl.
A swoją drogą ja bym je na razie zostawił i pojeździł. Jak zaczną padać to wtedy zmień.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Świece BKR6EKPA /PMR7A starczą na 100 tyś benzyna oraz około 70 tyś na LPG
z racji oszczędności można wstawić zwykłe NGK i też będzie jeździć tyle że ich żywotność jest krótsza
http://allegro.pl/swiece-ngk-alfa-romeo-145-146-147-155-156-166-t-s-i4703242985.html
Miłośnik pizzy i samochodów włoskich
Miałem nie odpisywać ale nie pisz głupot. Świece są dobierane z identyczna ciepłotą jak oryginał większe są od starszych TS-ów a mniejsze motocyklowe.
Napisałem też że polecam platynowe bo na dłuższą metę to tańsze i lepsze rozwiązanie
Jednak jak ktoś ma ograniczony budżet to jest wyjście z sytuacji.
Olej mineralny 15W40 na pewno nie nadaje się do alfy w naszym klimacie. Po jego stosowaniu pogorszy się smarowanie na zimnym silniku gorzej działa hydraulika popychacze zwłaszcza zima. Zamontowanie świec zwykłych zamiast platynowych poza ich szybszym zużyciem nie wpływa negatywnie na sinik.