U mnie jest podobnie z tym ze przy max skręcie w prawo i tylko przy dużym mrozie
Cos piszczy!!! Pozniej juz nic nie slychac
U mnie jest podobnie z tym ze przy max skręcie w prawo i tylko przy dużym mrozie
Cos piszczy!!! Pozniej juz nic nie slychac
Sprawdź górne mocowanie amortyzatorów... u mnie min opisywane piszczenie występowało... po wymianie nastała błoga cisza...
dzisiaj wjechałem na kanał i wszystko jasne. Powodem piszczenia była blacha która osłania tarczę hamulcową. Wystarczyło ją lekko odgiąć i po sprawie. :!: Taka pierdoła a potrafiła mnie nieźle wkurzać5 minut i po problemie :wink:
Jak to się ma do obcierania blachy o tarczę podczas postoju ??????????????????? tego ja niezrozumiem :shock: Pomylic piszczenie z obcieraniem ,czy to trudno rozróznić ?Napisał czarek145
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
widocznie trudno
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Prawda jest taka ,żę ciężko przez internet swtwierdzić, czy coś obciera , piszczy, trze, stuka itd. ... To co dla kogoś może być piszczeniem , dla innego z kolei obcieraniem i wątpie,żeby w takich sprawach mozna było jednoznacznie ponóc na odległość. Lepiej niech kolegaczarek145, podjedzie do warsztatu na szarpaki i podnośnik. Koszt nieduży, a prawdopodobieństwo poszukania przyczyny usterki wieksze niż na forum.
Pozdr. Tiga :wink:
A piszczenie nie może być spowodowane obcieraniem? Może piszczeć ślizgający się pasek, ale może piszczeć również blacha na skutek obcierania się z inna blachą.Napisał 75andrew155
zgadzam się, to są odczucia subiektywne.Napisał Tiga
U mnie piszczało przy kręcenu kierownicą i co się okazło - mało płynu w układzie wspomaganiaops: Dolałem i teraz jest OK.
![]()
Alfa Romeo 156 2,0 TS SportWagon '01
nadal Lancia Lybra SW 2,4 JTD '02
i Opel Astra III 1,4 Twinport '08
Witam od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem alfy 155, wiem ze ten post jest o alfie 145, ale stwierdzilem ze nie bede zakladal takiego tematu jak on juz istnieje... Mam problem poniewaz 3 dni temu odebralem auto z warsztatu (powodem byla wymiana przegubu, pozniewaz mialem wczesniej zalozony nieoryginalny bez zebatki i nie dzialal mi ABS) jezdzilem autem po wymianie juz 3 dni i dzisiaj po "energicznym" ruszeniu ze skrzyzowania zauwazylem ze przy skrecaniu w lewo podczas jazdy piszczy (poprzez ocieranie) prawe kolo, nic nie stuka i nie puka. Co moze byc powodem tego piszczenia??
Może przegub nie dokrecony...