MAM problem. gdy przekręce fajerka na maksa w obie strony to pod sam koniec ok 1 cm obrotu koła kierownicy zaczyna ostro piszczeć . tak jest w obie strony. Co wy na to??
MAM problem. gdy przekręce fajerka na maksa w obie strony to pod sam koniec ok 1 cm obrotu koła kierownicy zaczyna ostro piszczeć . tak jest w obie strony. Co wy na to??
rozumiem ze poziom plynu ok i napiecie paska tez?
Prawdopodobnie wszystko ok tylko ten płyn taki jakiś niezbyt kolor ma prawie brązowy z czarnymi drobinkami. A ten pasek to od czego ma być naciądnięty??
plyn wymianiamy co 2 lata lub co 60tys, a pasek od pompy?:> bo moze kiespko naciagniety i to piszczy?lub stary i stwardnial dlatego w momencie najwiekszego przeciazenia piszczy?
ZAZNACZE ZE pompa na postoju najbardziej piszczy.MAm olej do przekładni automatycznej i taki chyba był zalany do wspomagania mineralny. czy pasuje on??
Ostatnio edytowane przez alfa145kubarado ; 13-08-2010 o 12:11
ze jak koła piszcza? piszczy pompa na postoju bo w trakcie jazdy ma lzej to normalne, co do plynu spr co powinno byc wg instrukcji. i keidy ost plyn zmieniales?
Samochód kupiłem kilka dni temu wiec nie wiem co tam było w pompie
U mnie dokładnie to samo, z tym że dodatkowo koło pasowe na pompie "bije" na boki. Najprędzej będzie to słaby naciąg paska a u mnie dodatkowo koło do wymiany.
hmm to na start robisz rozrzad i kplt plynow i filtrowplus spr napinacz paska osprzetu
dopeiro po tym mozna cos wyrokowac
zasada prosta ufaj tylk otemu co sam zrobisz
![]()
Rozrząd był wymieniany 27 lipca br. A mam pytanie czy 1.4 ts ma wariator