Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Brak ciepłego powietrza we wnętrzu

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

myśle że poleciał ci silniczek od sterowanie nadmuchem ciepło-zimno, ja mam podobnie, z tym że mi przestało lecieć gorące powietrze i też podejrzewałem silniczek, wymontowałem go i ustawilem ręcznie na otwartą klapka na ciepłe max, odłączyłem przewód żeby mi spowrotem nie wrócił do stanu poprzedniego-czyli na zimne.ale akurat u mnie to dało nie wiele, leci ciepłe ale nie gorące, może u mnie przyczyna tkwi gdzie indziej? nie wiem.

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

zrob jak w tym poscie nie jedz do mechanika pare kluczy dasz rade ja wymienilem silniczek za 30 zl i jest dobrze zostal na cieplym powietrzu liknij tu i zastosuj sie do rad http://www.forum.alfaholicy.org/show...ight=powietrze

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

jeśli można podepne sie pod wątek: u mnie nie leci ciepłe powietrze, sprawdzałem juz silniczek, nawet go zdemontowałem a i tak nie leci ciepłe, tz. ciepłe leci ale nie gorące. niby wszystko gra, temperatura silnika jest ok, sprawdzałem węże, są ciepłe więc płyn w nagrzewnicy też powinien być ciepły. swego czasu wymieniałem płyn a potem miałem jakiś ubytek wiec dolałem innego, i to prawdobodobnie innej marki, czy czasem to nie jest winą? a co by było gdyby układ sie cały czas zapowietrzał? Może ktoś bedzie coś wiedział? Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

termostat tez tak mialem lecialo cieple ale nie gorace jaka temperature ci wskazuje

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

wiesz co, to zależy. bo po mieście jak pojeżdże to około 90 ale na trasie to by było tak troche ponad 3/4, chyba około 75-80. wogole wydaje mi sie ze dłużej sie nagrzewa, przysłoniłem nawet teraz troche chłodnice...i moze leci troche cieplejsze... albo już jestem przewrażliwiony