Strona 15 z 25 PierwszyPierwszy ... 56789101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 248

Temat: Zlot ogólnopolski 2015.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

A mi się wydaje że po prostu ludzie teraz tacy są. Za moich lat szkolno-studenckich wystarczyła jakaś strzecha żeby się na łeb nie lało i wszyscy wspominają takie imprezy do teraz. A obecnie wygląda to tak że wpadną jakieś dzieci tuż po szkole co to mają auto za pieniądze rodziców i narzekają że pokój zły, że łóżko niewygodne, że to, że tamto, że sramto. Nie piję tu do nikogo personalnie ale w tym kierunku to zmierza. Wiadomo że Ci którzy mają rodziny to właśnie ta "stara paczka" która jeździ na zloty zawsze niezależnie od tego gdzie są i w jakiej formule ale to przecież zawsze młodzi są motorem napędowym zmian i organizacji czegoś ciekawego. Jakoś nikt się nie rwie do organizacji zlotu ale narzekają wszyscy chórem. Gdyby nie Malin to jestem pewny że w tym roku zlotu by nie było więc wszyscy by krzyczeli że lipa bo nie ma zlotu. Był zlot - też niedobrze, ludzie ogarnijcie się. Takie VW czy inne marki mają duże zloty bo ludzie potrafią się bawić niezależnie od warunków pogody itp. i wychodzą z jakąś inicjatywą a tu tylko każdy narzeka.
    Zgodzę się tylko z tym że tor powinien być zawsze, w końcu to klub motoryzacyjny.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Widzisz, ja proponowalem nie raz swoja pomoc w organizacji czegos ciekawego. Jednak jedyna odpowiedz na jaka trafilem to sciana zalu ze to czy tamto a potem zostalo ogloszone ze zlot jest tu i tu wiec prosze mi nie mówić ze oczekuje gotowego
    ..

Jak ktos chce chalc z kolegami przez tydzien to nie potrzebuje do tego zlotu. Taki byl glowny powod dla ktorego duza czesc ludzi w tym roku zrezygnowala - ze mna na czele.
    Ostatnio edytowane przez malin2k5 ; 02-11-2014 o 01:19 Powód: wulgaryzmy

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Do Żywca i Sielpi przyjechało sporo osób więc wątpię żeby to była wina tej "sprawdzonej formuły".
    W tym roku albo komuś nie pasował tor albo lokalizacja albo nie miał możliwości przyjechać...

Najbardziej mnie zastanawia po co niektórzy próbują skrócić czas zlotu... Mówią, że 2-3 dniowy były lepszy bo łatwiej sobie zorganizować nas na taki krótki... Tylko co to ma do rzeczy skoro zlot trwa 6 dni i można przyjechać w dowolnym terminie na dowolną ilość dni...?
    Ko chce przyjechać ten przyjedzie.
    Połowa przyjeżdżających co roku osób, mówi, że jest fajnie i za rok na pewno przyjadą... i tak co roku. Według tego schematu na każdy następny zlot powinno przyjeżdżać coraz więcej osób a tak się nie dzieje.

Kasztelan ma trochę racji, jedyne co ostatnio słychać to narzekania, zwłaszcza ludzi, który nie byli na zlocie i nawet jeżeli by im pasowało i tak by nie pojechali, bo coś tam...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie Zlot ogólnopolski 2015.

Żonkil - jeśli połowa mówi ze przyjedzie następnego roku to wg tego schematu ludzi bedzie coraz mniej, a nie wiecej.
    Pytanie brzmi dlaczego nowi nie przyjeżdzają? Trzeba odpowiedzieć na :
    1. Kim sa nowi użytkownicy forum oraz alfy romeo? Przypadkowi bo Alfa tania i ładna?
    2. Czym zachęcić do przyjazdu ?
    3. Co zniechęca do przyjazdu starych użytkowników - takich niezdecydowanych?

Odpowiem ze swojego p-tu widzenia na 1 i 2.
    1. Dla mnie zachęta jest atrakcyjna lokalizacja oraz plan zajęć - w szczególności tor i zwiedzanie regionu - rajd turystyczny. Chętnie bym widział np warsztaty albo prezentacje związane z AR - np zwiedzanie pod Poznaniem u tego Pana którego wlasnie nazwisko zapomniałem połączone z fachowa prelekcja. Albo moze warsztaty - jak tanio i dobrze/bezpiecznie zadbać o lakier/skore itp.
    2. Nie interesuje mnie picie przez 5 dni ani nawet przez dwa. Chętnie napije sie na zapoznanie pierwszego dnia, ale nie ciąg.
    Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 30-10-2014 o 19:36

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Miałem na myśli nowych użytkowników, bo Ci, którzy przyjeżdżają co roku wiadomo, że najprawdopodobniej przyjadą.
    Zresztą popatrz sobie na listy uczestników zlotów z ostatnich kilku lat a zrozumiesz o co mi chodzi

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Nie patrzyłem na listy i w sumie nie widzę sensu. Jeżeli zlotowiczow ubywa to znaczy ze albo ogólna idea zlotu jako takiego jest nieatrakcyjna albo przyjechaliby jeśli mieliby po co. Osobiście należę do grupy nr dwa. Moze warto zrobić sondę - czego oczekujesz od zlotu - a moze była taka robiona?

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Ale po co robic cos takiego? I tak zaraz uslyszysz ze jak Cu sie nie podoba to mozesz sam zlot zorganizpwac.

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

No bo tak Ci odpiszę. Źorganizuj zlot , zaproś ludzi i ustalaj sobie co chcesz. No bo w sumie to do kogo wy te żale kierujecie?
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Ja nie kieruje do nikogo tylko próbuje konstruktywnie odpowiedzieć Zonkilowi. A ty chyba nie przeczytałeś jego wcześniejszej wypowiedzi bo nie napisałbyś tego co napisałeś....

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    AR 159 JTDM 16V 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Odpowiem ze swojego p-tu widzenia na 1 i 2.
    1. Dla mnie zachęta jest atrakcyjna lokalizacja oraz plan zajęć - w szczególności tor i zwiedzanie regionu - rajd turystyczny. Chętnie bym widział np warsztaty albo prezentacje związane z AR - np zwiedzanie pod Poznaniem u tego Pana którego wlasnie nazwisko zapomniałem połączone z fachowa prelekcja. Albo moze warsztaty - jak tanio i dobrze/bezpiecznie zadbać o lakier/skore itp.
    2. Nie interesuje mnie picie przez 5 dni ani nawet przez dwa. Chętnie napije sie na zapoznanie pierwszego dnia, ale nie ciąg.
    Popieram Cię Marcin w całej rozciągłości. Co prawda ja a zloty nie jeździłem żadne bo dopiero tak na prawdę mam pierwszy rok Alfę, ale przeglądając inne wątki gdzie były opisane poprzednie zloty to schemat ich był w miarę ten sam.

Można było by zrobić w jakiejś miejscówce gdzie ludzi połączą sobie urlopy np. nad samym morzem - ośrodkiem, który ma wejścia na plaże a nie 30 km od morza, 3 dni zlotu a potem spędza sobie dalej urlop sam w gronie rodzinny, gdyż większość nie dostanie dwóch urlopów, prelekcje z policją nt temat bezpiecznej jazdy co akurat policja w Koszalinie organizuje cyklicznie, pokazy, akademie bezpiecznej jazdy, gry w siatkę o puchar Alfaholików lub też inny mecz, specjalistyczne spotkania z autospa, spotkania z delarami, prezentacjami itp. a tego chyba brak :/