Wygląda na to, że ceny zbliżają się do naszych z ASO. Gdyby doliczyć polski VAT, to zostaje raptem 50 złociszy różnicy.
Wygląda na to, że ceny zbliżają się do naszych z ASO. Gdyby doliczyć polski VAT, to zostaje raptem 50 złociszy różnicy.
Tylko Alfa 159 (nie Brera) ma:
Wahacz najstarszy (prawy) 50704948 - cienki sworzeń
Występuje w latach 2005-2008 , typ jest zależny od numeru nadwozia
są przesłanki żeby podejrzewać że w 1,9 był cieńszy a 2,4 grubszy - nie jestem tego pewien na 100%
Wahacz po pierwszym lifcie (patrz wyżej) - 51787336 - gruby sworzeń
(niektórzy nazywają go właśnie przed liftem bo durne (przepraszam) katalogi pokazują oba powyższe te numery jako zamienne !)
Ale jak na naszym błogosławionym serwisie aukcyjnym wahacze do lancii Kappy i Dedry sa takie same to to jest pestka
Następny numer wahacza wg katalogu występujący w latach 2008-2009 to 51817624
Nie wiem jaki ma sworzeń, nie miałem okazji go mierzyć.
Następna zmiana numeru i wahacza to rok 2009 - nr 51835398
I tu doszliśmy do sedna , ten wahacz ma cienki sworzeń (mam go fizycznie na magazynie)
a więc jest równocześnie wahaczem poliftowym bo ma numer nowszy ale sworzeń ma taki jak 50704948,
Wygląda na to ze stąd jest to zamieszanie.
I to jest ostatni numer wahacza, a MM jest jego odpowiednikiem co widać po zdjęciach kolegi i po rozmiarze sworznia.
no,.![]()
Ostatnio edytowane przez Gepard ; 05-11-2014 o 23:32
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Witam wszystkich. Mam rade dla wszystkich którzy mają problem ze skrzypiącym wahaczem!!! Tez mnie to spotkało i już myślałem ze musze go wymienić, ponieważ po psikaniu WD40 i innymi wynalazkami pomagało na bardzo krótko. Ale jako posiadacz motocykla napędzanego łańcuchem jestem w posiadaniu smaru do łańcuchów (tych z gumowymi uszczelnieniami) i postanowiłem go zastosować do mojej belli. Smar ten jest w "sprayu" i zaraz po zastosowaniu jest płynny a po chwili staje się gesty przez co wpływa tam gdzie trzeba i tam tężeje, a przy tym nie szkodzi gumie i nie wypłukuje go woda. Mam już spokój od ponad dwóch miesięcy a koszt puszki takiego sprayu to ok 20 zl. Polecam ten biały gdyż sam taki zastosowałem.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
U mnie skrzypi juz drugi po wymianiei to kilka dni po tym jak się go za montuje
ale okazało sie ze cala partia we Włoszech byla zle spasowana tuleja zle nabita czy coś takiego. Wcześniej po wymianie tez byly podpowiedzi olejem.wd lub innym specyfikiem..ale w sumie na gwarancji jest wiec jestem umówiony na montaż 3 z koleji wahacza juz niby poprawiony
dam znac czy napewno taki będzie
Wyslano z Noki 3110![]()
Co do wahaczy oryginalnych, sprawdzcie jeszcze tu Ricambi.pl, ja będę potrzebował dolny, cena za oryginał była o ca. 600zł niższa niż w ASO. Dodam tylko że nie jestem w jakikolwiek sposób związany z nimi, kupuję tam po prostu olej i filtry...
O 600zl niższa? To jaki koszt byl?
Wyslano z Noki 3110![]()
Dolny prawy 1700,- z groszem w ASO, oni za 1160![]()
No no no....cena zabijajedna i druga ale różnica jest widoczna
wahacz w aso to 1/10 cena auta
pieknie
Wyslano z Noki 3110![]()
Przypomniało mi się teraz jak kiedyś sprzedawałem wahacz dolny oryginalny do 159 ...
Poszedł wreszcie z wielkiej łaski po roku leżenia za równowartość wahacza TRW.
To tak z praktyki jeśli chodzi o te różnice w cenach drogich rzeczy.
Klient chce kupić tanio a sprzedawca woli "sie pozbyć" z mniejszym zyskiem lub bez .
zamiast trzymać towar w nieskończonośc na półce![]()
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368