Witam mam taki problem nie działa mi radio nic nie wyświetla nie gra nic myślę ze to bezpiecznik ale nie mogę to znaleźć i tak samo światła wsteczne nie działają i szukam i szukam pod kOnsola są niby wszystkie dobre
Witam mam taki problem nie działa mi radio nic nie wyświetla nie gra nic myślę ze to bezpiecznik ale nie mogę to znaleźć i tak samo światła wsteczne nie działają i szukam i szukam pod kOnsola są niby wszystkie dobre
Bezpiecznik jest za radiem. Musisz je wyjąć i sprawdzić go w pierwszej kolejności. Masz filmik jak to zrobić w podwieszonym temacie HOW TO. Ci do świateł wstecznych to być może padł czujnik wstwcznego który jest zdaje się na skrzyni biegów , jest też opcja z zerwanymi kablami w wiazce klapy bagażnika. Bo żarówki sprawdzales rozumien?
wysłane z WC
[C
Wyjęłam radio bezpiecznik okazał się dobry zmieniłem na Nowy ale i tak nie działa sprawdziłem czy prąd dochodzi do kostki i niema prądu w niej i już nie wiem co może być tego przyczyną czy niema gdzieś jeszcze jakiegoś jeszcze bezpiecznika?
A w instrukcji sprawdzales czy nie ma innego bezpiecznika czy przekaznika? Skoro prąd nie dochodzi to pewnie coś padło. Zasilanie do audio idzie z aku. Do plusowej klemy są przykrecone kable. 166 ma sporo przekaznikow pochowanych w aucie. Poszperaj w instrukcji napewno gdzieś jeszcze jakiś jest skubaniec ew któryś z kolegów jest na bieżąco w temacie. Napewno ktoś jeczcze Ci coś doradzi
wysłane z WC
[C
Pod kierownicą bezpiecznik F4 15A (II rząd pierwszy od prawej), lub 60A na aku.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
I nic z tego wymieniłem bezpieczniki na nowe a radio nie działa nadal Ale jest za to prąd w kosce czarny chyba minus i brązowo biały to chyba plus Ale radio nie odpala
masz DSP? u mnie był głupi problem że ze wzmacniacza się wypięła kostka i sygnał nie docierał nigdzie (ICS świecił, wybierać można źródło dźwięku itd..)
ARrrrr 1 6 6 3.0 V6
Niema nic same radio I co zauważyłem usłyszałem że przy włączeniu radia jest taki cichy pisk na 5 sekund ale nic się nie włącza wypielem zestaw głośno mówiący i też nic ogólnie ta alfe mam od wczoraj i nie działało już radio poprzedni właściciel zgonił na syna ze coś wcisnąć i nie działa
Dodano po 21 minutes:
A i jeszcze jedną sprawa co są dwie kostki na samym dole to w zielonej jest wycięty przewód brązowy i doprowadzony inny taki nie fabryczny może to przez to i do czego on służy ???
Ostatnio edytowane przez sebek501 ; 09-11-2014 o 15:37 Powód: Dodano
I ciekawostka przytrzymalem dwa pokrętła 5 sekund i włączyło się radio I gra radio wyszukuje fale i gra ale nie wyświetla nic wyświetlacz dlaczego ma ktoś jakaś teorie co zrobić żeby wyświetlacz działał ?