Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

mi sie wydaje tylko tyle, ze to forum jest dla klubowiczow ,a nie handlarzy ktorzy rzucaja sami publicznie grozby bo sa zniesmaczeni tym, ze ktos cos napisal sobie na forum i zylka w dupie puchnie. Skoro auto jest OK to i tak sie sprzeda bo nie wszyscy potencjalni kupcy sa na tym forum. Sledisz forum w jakim celu?Czy oby ktos cos negatywnego nie napisal o Twoim aucie? Jak masz VW czy Audi na sprzedaz tez rejestrujesz sie na forach? Pozdrawiam

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał raf265 Zobacz post
    czy wy macie dałna lub inną chorobe , prosze mi nie wypisywać na tym forum, waszych tempych opni na temat moich samochodów,
    "Widzę, że pan się ładnie przedstawił przed... nam tutaj w tej chwili słuchaczom... przed tymi milionami słuchaczy."

Wrzucasz do każdego ogłoszenia te same zdjęcia auta przedliftowego (a przynajmniej mieszasz zdjęcia różnych egzemplarzy, bo część zdjęć się nie powtarza) i dziwisz się, że ludzie uznali, że to jakieś naciąganie/nieprawidłowość.

BTW Polecam jakiś kurs sprzedaży i kurs marketingu internetowego, bo po takim wejściu na forum to chyba raczej nie spodziewaj się nowych klientów.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 09-11-2014 o 22:56

Użytkownik Rowerzysta Avatar gavu
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Polać Czarnemu dobrze prawi

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    "Widzę, że pan się ładnie przedstawił przed... nam tutaj w tej chwili słuchaczom... przed tymi milionami słuchaczy."

Wrzucasz do każdego ogłoszenia te same zdjęcia auta przedliftowego (a przynajmniej mieszasz zdjęcia różnych egzemplarzy, bo część zdjęć się nie powtarza) i dziwisz się, że ludzie uznali, że to jakieś naciąganie/nieprawidłowość.

BTW Polecam jakiś kurs sprzedaży i kurs marketingu internetowego, bo po takim wejściu na forum to chyba raczej nie spodziewaj się nowych klientów.
    Jak widzisz nie musiałem sie przedstawiac ani tobie ani innym,
    jak byś był choć troche bystry to bys zauważył że do każdego auta mam inne zdjecia, a to że są robione w tej samej sceneri to dla nie których może juz być za trudne. Ja tobie i innym polecam dokładne poogladanie ogłoszenia a późnie pisanie opini !!!!

Dodano po 17 minutes:

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    mi sie wydaje tylko tyle, ze to forum jest dla klubowiczow ,a nie handlarzy ktorzy rzucaja sami publicznie grozby bo sa zniesmaczeni tym, ze ktos cos napisal sobie na forum i zylka w dupie puchnie. Skoro auto jest OK to i tak sie sprzeda bo nie wszyscy potencjalni kupcy sa na tym forum. Sledisz forum w jakim celu?Czy oby ktos cos negatywnego nie napisal o Twoim aucie? Jak masz VW czy Audi na sprzedaz tez rejestrujesz sie na forach? Pozdrawiam
    Ty zapewne jesteś klubowiczem długo "zasiedziałym" , może nawet jednym z tych którzy potrafią przejechać 150km lub więcej tylko poto żeby poogladąć auto, nie zamiarzając go kupować, najważniesze żeby napisać na forum; "byłem widziłałem i jest bardziej czarne niż myslałem"
    Odnosnie sprzedarzy nie martw się kolego, wszystko bedzie dobrze.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez raf265 ; 10-11-2014 o 00:01 Powód: Dodano

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

jak byś był choć troche bystry to bys zauważył że do każdego auta mam inne zdjecia, a to że są robione w tej samej sceneri to dla nie których może juz być za trudne. Ja tobie i innym polecam dokładne poogladanie ogłoszenia a późnie pisanie opini !!!!
    No cóż, polecam jednak wziąć jakiś podstawowy kurs marketingu w internecie. To nie złośliwość, co napisane zostanie w internecie na wieki, ale na przyszłość polecam jednak inne podejście do potencjalnych klientów.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ty za to jestes klubowiczem z przypadku do tego jeszcze prostakiem ktory wali grozby, a chce zeby o nim zle nie pisac. Tak na marginesie to sledisz forum od dawna ale zalogowales sie w listopadzie 2014. Powiedz mi skad tyle frustracji i agresji?Boli Cie, ze ktos przyjechal z daleka i nie kupil od Ciebie auta i teraz wylewasz swoje zale na forum?Mogles go przekonac skoro z ciebie taki swietny sprzedawca. Tak na marginesie to jak zauwazylem najbardziej bystry jestes tutaj tylko ty, a cala reszta to kretyni. Ty masz jakies urojenia ciekawe kto by jechal 200 km po to zeby sobie pozniej tylko na forum popisac

Dodano po 8 minutes:

P.S. i spedziles na forum 2 godz. dzis wieczorem, ze sie tak jeszcze czepie tego dlugiego sledzenia forum
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 10-11-2014 o 00:37 Powód: Dodano

Użytkownik Świeżak Avatar djaw
    Mieszka w
    Warzyce
    Auto
    159 2.0 JTDm 170KM

Domyślnie

Kolego jak nie wiesz to sie nie wysilaj, to nie jest to samo auto
    Ponieważ zostałem bezczelnie wywołany do odpowiedzi (z wieloma wykrzyknikami) postanowiłem wyprostować kilka rzeczy. Sprzedający zamieścił dwa różne ogłoszenia dodając do nich te same zdjęcia (nie podobne) - dlatego też powstało mylne przeświadczenie, że ten samochód został omówiony - uczetnicy dyskusji nie czytają i nie odnotowują wszystkich szczegółów ogłoszenia które przez identyczne zdjęcia jest dla nich ogłoszeniem widzianym wcześniej. Aby nieco podbudować swój wywód:

To jest link do samochodu który byłem oglądać we wrześniu (205kkm, Niemcy):
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34506171.html
    link oczywiście wygasł ale od czego jest cache google
    http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl
    OT : jak to osiągnąć? wklejamy link z otomoto do szukajki i po znalezieniu klikamy w strzałeczkę obok linka i tam 'kopia' /OT

Potem już z górki, to jest archiwum OLX z tym samym ogłoszeniem (jest to ważne dlatego, że na olx nie ma pochodzenia samochodu)
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#03d5594a34

Teraz otwieramy aktualne ogłoszenie (200kkm, Holandia): http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C34845699.html
    i odnajdujemy to samo na olx: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...5-ID7tMoB.html

I teraz możemy sobie porównywać fotki do woli

Podsumowując, sprzedający jest sam sobie winny, bo sam narobił zamieszania w które wciągnął innych. Ja tylko zwróciłem uwagę, że jest to chyba inny samochód.

[...]dla normalnego człowiek[...]
    Co to, przepraszam, miało sugerować?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle
    Auto
    AR 159 1.9 v8 150KM

Domyślnie

raf265, ja jako szukający Alfy 159 po tych wypowiedziach nie byłbym zainteresowanym jechać na oględziny nawet gdyby była to IGŁA. Sprzedający i taki język...

Użytkownik Embrion
    Auto
    159

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C34186107.html
    Czemu to jest takie tanie?
    W super mega okazję jakoś nie wierze.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Fejrun Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C34186107.html
    Czemu to jest takie tanie?
    W super mega okazję jakoś nie wierze.
    Jeśli faktycznie jest opłacona to w Niemczech musiała być kupiona naprawdę tanio, sama akcyza dla 2.4 wynosi 18,6%... Spasowanie maski z nadkolem trochę dziwne plus czarny pasek za scudetto (grillem) został chlapnięty pod kolor nadwozia, a powinien być czarny. Śruby na podstopce kierowcy mocno świecą na rudo, o przebiegu nawet się nie wypowiadam.
    Ostatnio edytowane przez łuk4sz ; 10-11-2014 o 18:15