Ale trzeba mieć jeszcze na wypasie telefon.
Ale trzeba mieć jeszcze na wypasie telefon.
Dokładnie.
Ja zamontowałem swój w lewym górnym rogu szyby. Praktycznie go nie widać a dostep do MFB jest b.doby. Zasilanie i kabel audio wpuszczone w słupek. Do zasilania użyłem zasilacza opartego o stabilizator liniowy LM, więc nie bawię się w zapalniczki i nie mam żadnych "śmieci" w torze audio z instalacji elektrycznej auta. Przełączanie z ICS i muzyka nagrywana na karcie ? Sorry ale to trochę archaiczne rozwiązania. Na ICS nie zobaczysz nawet CD-TEXT tylko numer ścieżki, MP3 brzmi słabo no i trzeba nagrywać coś na karcie a mi słabo podchodzi takie rozwiązanie. To jak używanie DVD w erze strumieniowania HD video z sieci, to po prostu niewygodne.
Wszystkie systemy audio/nav w naszych bellach są przestarzałe CD umiera, kaseta umarła, nawigacji i tak nie ma w Polsce a jak by była to nie było by aktualnych map a i z wbudowanym w ICS-a telefonem trzeba trochę powalczyć żeby zatrybiło to to na nowych kartach SIM. Wstawiłem Avantree cara bo to najszybsze i najtańsze rozwiązanie aktualizacji technologii w mojej Alfie. Dzisiaj wszystko lepsze znajdziesz w telefonie i to wcale nie wypasionym, możesz kupić sobie jakiegoś chinola za 400 zł na Androidzie i będzie hulał aż miło. Audiostrada z swoją funkcjonalnością to dla mnie nic więcej jak drogi AUX do ICS-a bo pozostałych funkcji i tak bym nie wykorzystywał.
J.W Marku, "wypasiony" telefon nie musi być aż taki wypasiony i drogi.
W każdym telefonie na Androidzie uruchomicie sobie np. Mapy Google z nawigacją, kto korzystał, ten wie że taka nawi rozkłada wszystkie dedykowane urządzenia włączając w to Clariony i Garminy, chyba jedyną konkurencją są NAVI w segmencie E w nowych autach typu Merc W212 czy BMW F10 i mówię tu tylko o tegorocznych modelach. W ogóle integracja systemów za grube tysiące w aucie mija się z celem bo po kilku latach technologia w nich użyta jest beznadziejnie przeterminowana. Sprawdzałem ostatnio system navi i audio w Audi Q5 z 2008r B&O, gra całkiem nieźle ale wszystkie funkcje multimedialne to żenada w porównaniu do tabletu za 300 zł z Biedronki. Część producentów rozumie tendencje na rynkach technologicznych i często w nowych autach można spotkać urządzenia, które są bardziej wyświetlaczami łączącymi się z telefonem niż autonomicznymi urządzeniami typu nawigacja np. w nowym Clio tak jest. Muzka na karcie SD ? W telefonie / tablecie mam Spotify, który w podstawowej wersji jest darmowy i legalny a w rozbudowanej za 19zł miesięcznie daje dostęp do biblioteki muzycznej w której jest prawie wszystko. Legalnie, za cenę 1/2-1/3 płyty CD. Bez ściągania i nagrywania na karty SD. Dostępne online i offline.
Może jestem ekstremistą, ale próba integracji jakiś rozwiązań do 15 letniego ICS oprócz wykorzystywania końcówek mocy i podstawowych funkcji to strata czasu w sytuacji gdy dostęp do najnowocześniejszych rozwiązań jest względnie tani i prosty. Myślę że bardzo dobrą drogę obrał Marek w swoim projekcie integracji NAVI na Windows CE z ICS-em. Gdyby robił to dzisiaj pewnie użył by tabletu, ze względu na b. atrakcyjne ceny i nieco większe możliwości. Chodziło mi po głowie zabudwanie tabletu w schowku nad ICS-em, ale brak mi tyle zacięcia i silnej woli którą wykazał się Marek w swoim projekcie.
Ostatnio edytowane przez bussoholik ; 13-11-2014 o 19:23
Mądrze pisze, polać mu/podziękować
Powiem szczerze że po sprzedaży swojej navi miałem chęć na oryginał. Ale jak zobaczyłem jak w szwagra trójce z 2008 roku to chodzi to pomyślałem - sto lat za murzynami.... (a chodzi na tych samych mapach navteq co polska navi dla 166). Więc tak jak piszesz. Tablet z androidem otwierany ze schowka. I taki mam/miałem plan. Dlaczego się waham? Bo jest tak jak piszesz. To co Ty zastosowałeś rozwiązuje 90% potrzeb. I to świetnie rozwiązuje. A taka moja navi? Nawet z androidem? Cóż... lepsze jest tylko o to że ma wyświetlacz. Czy to nie przerost formy nad treścią? hmmmm..... Trudno powiedzieć. Mam projekt, ewoluuje nie mniej jednak nie jest to tak oczywiste jak parę lat temu.
Marek siedzisz tutaj wieczorem i jakieś głupoty do głowy Ci przychodząNie pier*** tylko rób, bo żeby nie tacy pasjonaci jak Ty to było by bardzo słabo. Kto by rozpracował DSP ? Kto zrobił mod oddzielnym procesorem / końcówkami mocy ? Jako pierwszy przecierałeś szlaki sensownego dłubania / ulepszania audio w 166. Pomijając rezultaty, których nie miałem okazji usłyszeć praca wykonana przez Ciebie jest bezcenna. 166 jest teraz w najgorszym okresie swojego życia, wiele aut kończy na złomie albo stoi w stodołach gdzie są rozbierane i sprzedawane na części. Tylko dzięki pasjonatom ten samochód przetrwa i będzie widziany na ulicach.
Dzięki. Nie wiem kiedy jakiś dźwięk poleci ze zmodzonej instalacji bo nie mam kasy na komplet dobrej klasy głośników. Za dużo na raz mam rozdłubane :/
Chce coś z tą navi dłubnąć przez zimę ale czy się uda to się okaże.
Chyba większość logicznych telefonów ma już APT-X, właśnie wyczytałem że mój też ma
Bussoholik, skoro siedzisz w temacie, to potwierdź moje rozumowanie - przesyłanie strumieniowe via BT odbywa się cyfrowo, czyli przetworniki D/A odpowiedzialne za jakość dźwięku znajdują się w tym przypadku w module bluetooth?
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html
Bussoholik Twoja teoria ma poparcie jedynie na terenie polski, bo jak jedzoeszcw trase to zaczyna sie roaming danych i kupa. Nawka nie dziala ( mapy google) , teoretycznie mozesz wrzucic automape na andka ale wersja na ten system jest tak okrojona ze po jednej trasie ja wywalilem, to samo tom tom, wiec zostaja mapy online co sprowadza sie znowu do transmisji danych. Pomijam juz jak to je transfer, ale takze baterie. Za granica nie dziala.
Co do muzyki to sam ludzie czasami cos puscic z youtube przez telefon ale zdecydowanie wygodniejsze je wg mnie wejscie na karte/pendrive. Muzyke i tak kazdy bilbiotekuje na kompie, wiec 2 minuty i masz na penku, a tak znowu tracisz transfer danych, zjadasz baterie ktora w wiekszosci telefonow i tak ma problem wytrzymac dzien intensywnego uzywania. A jak jedziesz za granice to zostaje Ci zmieniarka, ewentualnie pamiec telefonu.
Nawigacja ktora mial Marek ma duzy plus, jestes w aucie obojetnie w ktorym miescie w ktorym panstwie i nagle musisz gdzies dojechac i siup masz.
A jak lecisz po transmisji to zaraz Ci gdzies przerwie bo sieci nie ma, acto slaba bateria, a to ktos zadzwoni i z ekranu trasa poleci.
Przecież zamontowanie tabletu to banalna sprawa, sam sie nad tym zastanawiam. Tablet można na jakimś zawiasie podwiesić w schowku na desce. Wystarczy do schowka podciągnąć zasilanie i kabel jack z auxa/audiostrady ew. puszczać dźwięk przez moduł bluetooth. W ten sposób mamy muzykę, navi, filmy i internet w zasięgu ręki za grosze. Do zrobienia jest to w zasadzie w godzinkę. Jednak póki co starcza mi mp3 z audiostrady i sterowanie z icsa.
W pasacie tak. W alfie? hmmmm życzę powodzenia, bo ja nie mam zamiaru mieć grata na desce rozdzielczej. Ani pałować się z podparciem ekranu w schowku. Zastanawiałeś się jak to będzie wyglądać?już wolałbym ten tablet przyczepić na uchwycie na szybie .... z dwojga złego. Mowa tu o czymś co można dyskretnie albo ze smakiem zabudować. Coś co nie będzie trącać tandetą, agrotuningiem i wisieć jak szmata w szatni. Więc albo trzeba coś fajnie zabudować albo nie dawać wcale. Rozwiązanie bussoholika jest świetne. Masz wszystko poza ekranem. Co dla niektórych jest już w zupełności wystarczające.
Odnośnie map za granicą to nie stoi na przeszkodzie używanie map z offlina. Sam taką mam na tablet (w razie co). Wybór systemu operacyjnego jest mocno dyskusyjny. Wbrew pozorom WIN CE nie jest na straconej pozycji.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 14-11-2014 o 06:14
Tak, przetwornik C/A znajduje się w module bluetooth. Nie wiem jaki dokładnie siedzi w Cara, ale specyfikacja BT 4.0 wymaga montowania sprzętu o naprawdę niezłych parametrach. Puszczałem na Cara dźwięk 96Khz/24bit i obrobiłoNie żeby miało to jakieś znaczenie w samochodowym audio, ale przetwornik siedzi całkiem dobry.
Kolego, no właśnie nie bibliotekuje, bo i po co ? Spotify działa zarówno offline i jak i online, jeśli naprawdę potrzebne mi są moje playlisty offline to jedno dotknięcie ekranu i w nocy ściągają mi się one na telefon przez Wi-Fi. Tak samo jest z nawigacjami Google Maps pozwala pobrać obszar mapy na urządzenie do używania Offline ew. można korzystać z Nokia Here Maps które są darmowe i offline/online. Z baterią to fakt, zjada ale od czego są ładowarki ? Jeśli zbieram się w długą trasę to i tak podłączam ładowarkę, a jak śmigam po mieście to nie podłączam a telefon wytrzymuje mi spokojnie jeden dzień. Codzienne wieczorne ładowanie telefonu przy intensywnej eksploatacji to cena jaką trzeba zapłacić za w/w zalety. Ponad to jeśli już ktoś naprawdę teleportuje się za granicę niespodziewanie to dane w roamingu wcale nie są drogie, bo ostatnio Unia to wyregulowała, a mapy nie ściągają jakiegoś kosmicznego transferu. Sprawdzałem jak to wygląda bo w niedzielę byłem na Litwie. Wyznaczenie i nawigacja trasy 80km - 97 Gr.
W większości nawigacji fabrycznych jak ktoś zadzwoni to Ci z ekranu poleci, da się to wyłączyć w telefonie.
To prawda, da się naprawdę fajnie oprogramować Windowsa CE, kuleje tylko deko dostęp do sieci, ale z drugiej strony nie każdemu jest to potrzebne.
Ostatnio edytowane przez bussoholik ; 14-11-2014 o 07:36