koledzy moze ktos sie jeszcze wypowie na temat tego dzwieku ??? bo kazdy mowi ze to turbo,a ja wpadlem na pomysl ze moze to nieszcezlny intetcooler ??? bo autko stracilo troszke na mocy :/
koledzy moze ktos sie jeszcze wypowie na temat tego dzwieku ??? bo kazdy mowi ze to turbo,a ja wpadlem na pomysl ze moze to nieszcezlny intetcooler ??? bo autko stracilo troszke na mocy :/
nieszczelności sprawdzisz logując alfę - powietrze zmierzone/wymagane...
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...9_jtd_16v.html
podpinasz komputer, łączysz z silnikiem, wybierasz odpowiednie , przyspieszasz na trójce na pełnym bucie -> wstawiasz plik zapisany przez FES.MES -> prosisz kolegów, żeby napisali co jest nie tak.
Ja w tym nie siedzę, więc albo poszukaj, jak prawidłowo zrobić logi, albo poczekaj jak ktoś napisze. Ale lepiej, żebyś poszukał, bo tematów jest sporo.
obstawiam, że turbo mówi papa, albo wydmuchana uszczelka kolektora wydechowego to łatwo sprawdzić popsikaj wodą lub przykładaj ręką w okolicach łączenia, a ktoś niech dodaje gazu.
Myśle ze to ktorys wąż od turba strzelil, sprawdz obydwa, miałem to samo ale juz wymienilem, za ciężką noge masz i tyle ;D
najlepiej i najpewniej podpiąć pod komputer.
Pod kompa podlaczalem i zero bledow kedyny blad to tylko blad o swiecach zarowych a tak to czysty komp jest. No weze bede musial sprawdzic jeszcze raz bo juz pokyslow mi brakuje
pisałem, żeby podpiąć pod komputer, żeby zrobić logi (sprawdzić szczelność dolotu)...
Proszę, czytajcie więcej niż dwa posty w górę...