witam czy tylnie zaciski od 3.0 v6 będą pasować do 2.4jtd bo musze zmienić a mam okazje kupić w dobrym stanie od 3.0 proszę o odpowiedz
witam czy tylnie zaciski od 3.0 v6 będą pasować do 2.4jtd bo musze zmienić a mam okazje kupić w dobrym stanie od 3.0 proszę o odpowiedz
bo gdzieś wyczytałem że 3.0 ma zaciski brembo a jtd bosch i są inne jeśli chodzi o przód ale niewiem jak jest z tyłem
Na przód do V6 i multijetów JTD po lifcie szły 4-tłoczkowe brembo w serii - reszta, czyli TSy i JTD 10V miały właśnie małe zaciski boscha, ale to wszystko dotyczy jedynie przodu. Z tyłu wszystkie miały te same zaciski i te same tarcze.
Pozdrawiam![]()
Jak duża jest różnica między Boshowskimi a Brembo? Jakościowa to na pewno...a jak to się ma w praktyce. Z tego co widziałem to Brembo są sporo większe, dużo jest zabawy z przełożeniem?
Było wszystko.
Kupujesz zaciski klocki, tarcze i zakładasz. Plug&Play.
Hamuje lepiej. Szczególnie z dużych prędkości. Lepsze dozowanie hamulca.
Poza tym fajnie wygląda
Przy 16" musisz miec odpowiednie et felgi inaczej nie wejdzie. Nie wiem jak stalówki.
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 16-11-2014 o 09:24
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Gumowe przewody doorowadzajace płyn do zaciski przy brembo są dłuższe. Radzę wymienić żeby to było w 100% profesjonalnie zrobione. Ją wymieniłem . Kupowałem nowe trw za jakieś grosze i mam spokojne sumienie że jest tak jak powinno być. Bez wymiany przewodów wg mnie to rzeźba
wysłane z WC
[C
Racja. Też wymieniałem.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva