Strona 29 z 1566 PierwszyPierwszy ... 192021222324252627282930313233343536373839791295291029 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Szwagier mówi że na części u nich zamówione jest nieprzekraczalny deathline. Sweterkowiec postawił sprawę na ostrzu noża i będzie egzekwował astronomiczne kary jeżeli nie będzie to zrobione- firmy się podjęły. Ale oczywiście nie ma mowy o jeżdżącym, sprawnym aucie. To nierealne jeżeli jeszcze są części nie zaprojektowane a zostało ciut ponad pół roku System nawiewu wnętrza jaki zaczęli projektować to na czerwiec 2015 może powstanie w jednej prototypowej sztuce

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Nie wiem jak wygląda kwestia amortyzatorów, jeżeli zaczęli wcześniej, to ok, ale w nieco ponad pół roku nie jest możliwe zaprojektowanie i wdrożenie do produkcji nowego produktu. Nawet gdyby pominąć walidację prototypów i zwalidować dopiero seryjny design (cholernie ryzykowne) nie dałoby rady. O tyle są szanse, że prace nad tym autem trwają od dawna więc jest szansa, że wstępne projekty już były

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Ale to tacy kierowcy mają $$$ na kupno nowego auta i często rezygnują z RWD na rzecz FWD lub AWD. Dla nich prowadzenie auta w sensie sportowym jest nie ważne.
    I Alfa myślę, że nie będzie skierowana do nich. Bo skoro ma wrócić do korzeni, do sportowej charakterystyki to dla mnie jest musem RWD a nie FWD. A jak ktoś będzie chciał nadal Alfę i będzie bał się napędu to wybierze w opcji 4x4.

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    Nie mam doświadczenia w tym temacie za bardzo ale słyszałem sporo głosów, że przy dzisiejszej elektronice, różnice między FWD i RWD są niezauważalne przy normalnej jeździe. Jeśli to prawda, to cała ta dyskusja traci sens. Prawda to?
    Też tak myślałem, ale rozmawiałem ostatnio z koleżanką co ma nową E klasę i bardzo narzeka na napęd zimą, dopóki nie ma śniegu jest ok, ale potem już nie da się jeździć.

Gulia:
    Pewnie pokażą jeden egzlemplarz w czerwcu 2015 z informacją, że można już zamawiać a pierwsze sztuki dotrą do klientów pod koniec roku. No chyba, że Sergio udało się tak w tajemnicy trzymać projekt i będzie wielki come back Alfy już za pół roku! Muły na pewno jeżdżą po ulicach, myślę, że technologicznie są mniej więcej przygotowani, pozostaje doszlifować design i złożyć całość do kupy
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Dobrego muła właściwie nikt nie rozpozna. Taka jest prawda. Ja też uważam, że pewnie zaprezentują auto zgodnie z planem, w czerwcu, a do salonów wiedzie pod koniec roku.

Jeśli na być powrót do korzeni, jak obiecują, to RWD musi być i nie ma co dyskutować. A czy będzie? To już inna para kaloszy.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

obawiam się, ze jesli robią wszystko na szybko, to zrobią wielką kupę...
    po tylu latach czekania, przesuwania terminów i innych zabaw, byłaby to masakra.

Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Nie koniecznie. Nie zapomnij, że prace nad tym projektem trwają od dawna. To, że przykładowo karoseria poszła do kosza i projektanci rysowali od nowa nie oznacza, że np. fotele nie są gotowe a zawieszenie na ukończeniu. Cześć komponentów może być nawet od jakiegoś czasu gotowa do wdrożenia do produkcji.

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

Szczególnie ta część, która pochodzi od chryslera lub widelca
    Możliwe, że zawieszenie, płyta podłogowa i inne podstawowe elementy będą wspólne dla innych aut koncernu, lub nieco zmodyfikowane na potrzeby AR
    Gama silników będzie się pewnie składać z rozwiniętego 1,75TBi, 2.0jtdm, do tego dojdzie coś opartego na v6 pentastar, który jest w Stanach uznawany za bardzo dobry silnik

Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Otóż to. Płyta podłogowa najpewniej juz jest gotowa. Silniki też. Jeśli tak, to zawieszenie może być na ukończeniu, zostaje ostateczne dostrojenie. Cześć elementów wnętrza tez na pewno będzie wspólna z innymi autami. Mule cary mogą jeździć w karoserii Maserati, wtedy nawet nie trzeba by ich maskować

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Alfa bez improwizacji, no to nie przejdzie, czegoś by brakowało .

Pierwsza Giulietta Coupe Sprint dostała "na szybko" scudetto z ciężarówki i przeszło - i to jak .

A 4C w 2011 też była zaskoczeniem dla wielu - i szpiegowskich materiałów (z tego co pamiętam) nie było zbyt wiele do premiery.

Będzie dobrze... chyba
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czekając na Giulie

Domyślnie

Musi