Witam zauważyłem że siedzisko kanapy się rusza można je nieznacznie unieść i przesunąć czy jest jakoś wyjmowane zatrzaskiwane? trochę mnie to zaczęło irytować. Wersja sport wagon.
Witam zauważyłem że siedzisko kanapy się rusza można je nieznacznie unieść i przesunąć czy jest jakoś wyjmowane zatrzaskiwane? trochę mnie to zaczęło irytować. Wersja sport wagon.
No ale całkiem wyjąć nie mogę.
tapniete z Z1
Jest na spinki. Zestaw w ASO zdaje się do 40 zł. Przy wymianę tapicerki na skórzaną się z nimi bawilem. Siedzisko trzeba mocno pociągnąć do gory i spinki puszczaja. Dokładny opis jest w watku o demontażu tylnej kanapy.
Dzięki.
tapniete z Z1
Aby ściągnąć kanapę trzeba ją popchnąć w tył, nacisnąć w siedziska i powinna zejść. Od dołu trzyma się za haczyki. Plastikowe (i jednocześnie jednorazowe, demontaż kanapy bez uszkodzenia spinek jest prawie niemożliwy) spinki są po to, aby przód kanapy był prawidłowo przytwierdzony. W ASO dostępne za ok 12 zł sztuka, widziałem też w podobnej cenie na Allegro.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10