ok, czyli rozumiem, ze byla lipa. Czym sie objawiała ?
ja mam Barum Bravuris 2 w rozmiarze jakze znienawidzonym i oczywiscie nie homologowanym do 9 czyli 205/55/16 i nie narzekam,a to tez nie jest jakis szal jezeli chodzi o marke. Kupilem nowe,a dla mnie wazniejsze jest miec nowe opony,a nie koniecznie przereklamowane znane marki. Powiedzmy sobie szczerze kierowca rajdowym nie jestem.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
205/55R16 to rozmiar homologowany. Wychodziły na nim 1,9jtd 8v i bodajże 1.8 w benzynie. Niestety rozmiar ten słabo się sprawdza, bo jest zwyczajnie za niski. Wyższy profil na R16 i szerokości 205 znowu powoduje, że auto prowadzi się jak wóz drabiniasty. Wiem co piszę, przerabiałem wszystkie te rozmiary.
Co do teorii o wyższości opony nowej klasy średniej nad używaną klasy wyższej to podpisuje się pod nią dwoma rękoma. Jest przejawem skrajnej głupoty i nieodpowiedzialności zakup używanych opon, o nieznanej historii, zwykle starych. Jeszcze gorsze (i wywołujące u mnie uśmiech politowania) są próby oszczędzania i kupowanie opon z segmentu "china". ludzie, od tych kilku centymetrów przylegających do asfaltu zależy wasze życie, waszych pasażerów i osób postronnych, które mogą mieć ten niefart i spotkać jednego z "oszczędnych" na swej drodze...
oj na tym rozmiarze wedlug instrukcji to chyba tylko benzynka wychodzila. wszystkie diesle mialy chyba 215/55/16
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Wydaje mi się jednak, że diesle 8v wychodziły też na 205/55R16. Tako rzecze też moja instrukcja, ale ona prawi, że na tym rozmiarze wychodziły: 1.8 140 KM, 1.9 JTDM 8V, 1.9 JTDM 16V, 2.0 JTDM.
Jak ściągnąłem auto z Belgii to stało właśnie na tym rozmiarze. Auto serwisowane było w ichniejszym ASO, tam też poprzedni właściciel nabył drugi komplet opon. Po "zachodnich" autostradach nawet się nieźle jechało (opony- jakieś Michelin, bodajże energy saver czy jakoś tak), jednak po wjechaniu na przeciętną, polską drogę gminną zdarzały się przyhaczenia. Jak miałem dojechać do domu jakieś 200m drogą szutrową, to był koszmar. Czasem wolałem zostawić auto i przejść te parę metrów z buta. Po zmianie na 225/50R17 problemy co do zasady zniknęły.
Może się ktoś coś więcej wypowiedzieć o oponkach Kumho KU39? (Ecsta LE Sport, nie mylić z KU31).
Upatrzyłem sobie takie, poczytałem opinie i testy i wypadają bardzo dobrze jak za tą cenę, ale ciekaw jestem opinii użytkowników. Ktoś może coś podpowiedzieć?
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
Miałem te opony (Ecsta LE Sport). Poprzedni właściciel samochodu kupił chyba w 2010r. W zeszłym roku zmieniałem na nowe z racji tego, że nie pomyślał o zamianie przodu z tyłem jedna para była łysa. Druga para (mam ją do sprzedania) ma jeszcze ok 4mm bieżnika co myślę nie jest złym wynikiem biorąc pod uwagę to ze dwa razy jeździłem na torze w Kielcach (Miedziana Góra). Na mokrym i na suchym przyczepność przyzwoita.
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05