witam,
czy wyjęcie przedniego prawego fotela wiąże się z jakimiś ukrytymi trudnościami ??
witam,
czy wyjęcie przedniego prawego fotela wiąże się z jakimiś ukrytymi trudnościami ??
Na poczatek z odpieciem aku.
dziś robiłem przymiarkę i :
w tylnej częsci szyny widzę dwie śruby na gwiazdkę ale z przodu w szynach widzę jakieś nity po dwa na strone ??
Wyciąganie foteli to w 159 banał, tylko dwie śruby z tylu plus jedna zeby odczepić pas bezpieczeństwa. Nie musisz odpiąć aku, wyskoczy błąd poduszki ale sam sie kasuje w ciagu jednego do max dwóch dni jazdy.
Pozdrawiam![]()
Jakiego klucza dokładnie użyć do odkręcenia gwiazdek ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest torx, rozmiar bodajże 35.
Najpierw trzeba odpiąć kostki pod siedzeniem. potem odkręcamy tylne 2 torxy i odchylamy siedzenie do przodu. W przedniej części fotel jest zakotwiczony i trzeba nim poruszyć, żeby się wysunął. Akumulatora nie trzeba odpinać. Jeśli się nie włączy zapłonu to błędu nie będzie. Nawet jeśli ktoś włączy zapłon to ponowne podpięcie wtyczek i kilkukrotne włączenie zapłonu kasuje błąd z deski rozdzielczej.
Ok super dzięki, wczoraj męczyłem się z tym torxami 2 h, ale możliwe ze używałem złego klucza. Próbuje wymienić wykładzinę i muszę się z tym uporać![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Torx T50 jest do foteli.