Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Temat: Sprzęgło + dwumas

Użytkownik Maniak resoraków Avatar autoteile
    Auto
    159

Domyślnie

FTE jest raczej w podobnej cenie co Valeo dedykowane do tego modelu, u mnie problem był konstrukcyjny, po prostu jakich chinol cos zle złozył i po założeniu do samochodu gdy złapało ciśnienie nastąpiła weryfikacja i wysprżeglik sie poddał, najgorsze że trzeba było ponownie skrzynie sciągać aby wymienić na nowy nie wadliwy. Najgorsze jeżeli poszła cała seria takich wadliwych... ja miałem w ręku wszystkie trzy i nowy NR z Luka jest hamski plastikowy i widac że tania chińska produkcja, nowy valeo też był nie do końca (po za tym była obawa iż może byc kolejny wadliwy) dopiero FTE wzbudził moje zaufanie i gdy zobaczyłem iż tej samej firmy był oryginał - założyłem, resztę oddałem...
    Ostatnio edytowane przez autoteile ; 10-12-2014 o 08:24

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Panowie, nie dajcie się omamiać przez waszych mechaników... takie fabryki jak Sachs czy Valeo mają swoje kontrole jakości i raczej mało prawdopodobne żeby tarcza się rozpadła tak o, sama z siebie. Mechanik ją zwyczajnie źle założył lub uszkodził przy montażu.... dlatego się rozleciała. LUK z tego co wiem nie produkuje sprzegieł tylko je regeneruje. Bywaja przypadki, że kupujemy LUKa a tarcza jest Sachsa, więc nie ma reguły co do tego producenta.

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał scudo Zobacz post
    Panowie, nie dajcie się omamiać przez waszych mechaników... takie fabryki jak Sachs czy Valeo mają swoje kontrole jakości i raczej mało prawdopodobne żeby tarcza się rozpadła tak o, sama z siebie.
    Jasne. Super mają tą kontrolę jakości...
    I wszyscy mechanicy źle założyli i zawsze urywało się ucho łożyska w Valeo http://www.forum.alfaholicy.org/147/...nej_firmy.html

Cytat Napisał autoteile Zobacz post
    Ja polecam od siebie zestaw sprzęgła Valeo , dwumas Valeo
    Jak wyżej. Kijem tego bym nie dotknął...
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał scudo Zobacz post
    takie fabryki jak Sachs czy Valeo mają swoje kontrole jakości
    I myślisz, że każda tarcza jest prześwietlana przed zapakowaniem do pudełka? No sorry... nierealne.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post

a co oryginalnie jest zakładane lub oryginalne części z ASO przez jaką firmę sa produkowane ...? ja na dwumasie który montowałem z valeo miałem wszystkie znaczki oryginału takie jak na oryginalnym kole które zostało wyjęte... Jaka firma jest w takim razie nie omylna i najlepsza jeżeli chodzi o sprżegła i dwumasy? szkoda że przed montażem o to nie zapytałem?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał autoteile Zobacz post
    a co oryginalnie jest zakładane lub oryginalne części z ASO przez jaką firmę sa produkowane ...?
    Tylko że zazwyczaj podzespoły na pierwszy montaż są najwyższej jakości, z zamiennikami bywa różnie. Z kilku źródeł słyszałem, że akurat koła dwumasowe Valeo kupowane w ASO są regenerowane.
    I jak pisałem wcześniej, w 159 występowały również zestawy Sachs.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto
    159

Domyślnie

Sachs obecnie robi prawie wyłącznie regenerowane... przeslali mi oferte na częsci oryginalne i napisali że najlepiej jest zrobić to u nich (gwaranacja na częsci itd) okazało się że koszotrys to 1/4 wartości samochodu... trochę lipa więc zakupiłem zestaw jak powyżej napisałem i na razie jest ok. zobaczymy co będzie dalej...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Jasne. Super mają tą kontrolę jakości...
    I wszyscy mechanicy źle założyli i zawsze urywało się ucho łożyska w Valeo http://www.forum.alfaholicy.org/147/...nej_firmy.html

@sdero, rozwieje Twoje wątpliwości - nie jestem przedstawicielem Valeo . Z ciekawości zapytam jakie w takim razie polecasz LUK, Sachs?

Co do tych łożysk to pewnie jakaś trefna seria była (oby), poza tym łożyska zazwyczaj są dostarczane od innych podwykonawców więc jest szansa, że inni producenci sprzęgieł też mieli takie problemy. Jest ktoś, kto zmieniał ostatnio na Valeo i jeździ?
    Ostatnio edytowane przez scudo ; 11-12-2014 o 18:40

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    I myślisz, że każda tarcza jest prześwietlana przed zapakowaniem do pudełka? No sorry... nierealne.
    TAK, każda jest "prześwietlana", a świstak je osobiście zawija w sreberka . Każda fabryka ma kontrolę jakości, kropka. Poczytaj trochę na temat technologii produkcyjnej to się dowiesz.

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Trochę mnie zmartwiliście z tym Valeo. Mam przejechane 36 tys i na razie jest ok. Ale podobno ta wada wychodzi nie tak od razu. Pojeździmy zobaczymy .