Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 153

Temat: Co nas dziwi w 166 ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar alficzek
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd

Domyślnie

Myślę że ideału nie powinno się poprawiać no może lekkie małowidoczne detale

Użytkownik Świeżak Avatar owczar
    Mieszka w
    DLW
    Auto
    AR 164 2.0 TS , AR 166 JTD ,AR Brera 2.4 Jtdm

Domyślnie

Zima jeszcze na dobre nie przyszła , a ja już mam problemy takie - jak miałem ze swoją wcześniejszą 164-ką.Jak tylko temperatura poniżej 0 stopni - mam problem z dostaniem się do auta ( mimo że uszczelki smarowane markowym preparatem na zimę).Nie dość że drzwi ciężko "wyrwać" z przymarzniętych uszczelek,centralny wariuje , to na dodatek potem ciężko zatrzasnąć jest drzwi i niejednokrotnie zostaje jazda z niedomkniętymi drzwiami.Mimo naniesienia na szyby preparatu anty parowaniu szyb - przy wilgotnej pogodzie mam i tak zaparowane szyby ( wypróbowałem już wszystkie opcje sterownia nawiewami).Takie są chyba skutki trzymania mojej pięknej włoszki pod chmurką. A jak to u Was przy pierwszych przymrozkach było ? Ja z utęsknieniem czekam już wiosny!

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Żadnych problemów. Ani z tą ani z poprzednią. Nie mam żadnych problemów z zamkami i uszczelkami. Ale za to problem z przymarzającymi drzwiami mam w punto
    Odnośnie 166. Musisz mieć coś nie tak że masz tyle pary w aucie. Poza tym problem z zatrzaśnięciem drzwi to ewidentnie problem zamka nie odbijającego.
    A oczywiście wszystkie pod chmurką.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

Cytat Napisał owczar Zobacz post
    Zima jeszcze na dobre nie przyszła , a ja już mam problemy takie - jak miałem ze swoją wcześniejszą 164-ką.Jak tylko temperatura poniżej 0 stopni - mam problem z dostaniem się do auta ( mimo że uszczelki smarowane markowym preparatem na zimę).Nie dość że drzwi ciężko "wyrwać" z przymarzniętych uszczelek,centralny wariuje , to na dodatek potem ciężko zatrzasnąć jest drzwi i niejednokrotnie zostaje jazda z niedomkniętymi drzwiami.Mimo naniesienia na szyby preparatu anty parowaniu szyb - przy wilgotnej pogodzie mam i tak zaparowane szyby ( wypróbowałem już wszystkie opcje sterownia nawiewami).Takie są chyba skutki trzymania mojej pięknej włoszki pod chmurką. A jak to u Was przy pierwszych przymrozkach było ? Ja z utęsknieniem czekam już wiosny!
    A klimę masz sprawną ? Jak jest powyżej +4 to włącza się?

Wymieniłeś filtr kabinowy? Z nagrzewnicy Ci nie cieknie? Bądź czy nie ciekło?

Użytkownik Świeżak Avatar owczar
    Mieszka w
    DLW
    Auto
    AR 164 2.0 TS , AR 166 JTD ,AR Brera 2.4 Jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał Majkelek Zobacz post
    A klimę masz sprawną ? Jak jest powyżej +4 to włącza się?

Wymieniłeś filtr kabinowy? Z nagrzewnicy Ci nie cieknie? Bądź czy nie ciekło?

Z nagrzewnicy nie cieknie - przy mnie zrobione 7 tys km i płynu nie ubywa.Kabinowy sprawdzę na dniach , a czy klima trybi? - ciężko mi w taką pogodę wywnioskować jak to z nią jest.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darus
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 2.4 jtd była, 156 fl sw 2.4 JTDm była, 166 FL 2.4 20v, 159 2.4 20v była, Giulietta 1.4 170 je

Domyślnie

Moze masz wilgotne dywaniki...
    wsadz na noc gazety pod dywaniki, kiedys tak mialem w jakim z poprzednich aut.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bussoholik
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 166 2.5 v6 00r CF2 GRIGIO CHIARO.

Domyślnie

Cytat Napisał Darus Zobacz post
    Moze masz wilgotne dywaniki...
    Panowie jest prosty, tani i skuteczny sposób na pozbycie się wilgoci z auta. Pisałem już o tym w temacie o dywanikach ale zostawię tu, żeby lepiej spopularyzować mój sposób.

W sklepach zoologicznych można dostać silikonowy żwirek dla kota, to nic innego jak "silica gel" używany w opakowaniach np. elektroniki użytkowej w celu pochłaniania wilgoci. 5 kg takiego żwirku to wydatek ok 15 zł. Po zakupie trzeba przesypać żwirek do skarpety i zawiązać ją na supeł. Wrzucam taki pakiet pod siedzenie pasażera i mam sucho, bez pary i bez smrodu w aucie. 5KG wystarczy na całą zimę, na raz sypię ok 200 gram i zmieniam "wkład" co ok. tydzień.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-0...C35319506.html

Takie zderzaki mi się podobają ! Lepsze moim zdaniem od samych dokładek, choć do tych zderzaków brakuje dokładki nadproża w kolorze.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Zderzak nawet niezły, tylko te halogeny nie pasują do przedlifta. Podobają mi się za to poziome i pionowe panele zamiast siatki.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bussoholik
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 166 2.5 v6 00r CF2 GRIGIO CHIARO.

Domyślnie

Dziwnie wygląda taki KIT na przed lifcie, moim zdaniem lepiej było by posadzić alfę na -30 mm sprężynach i pomalować wszystkie listwy progowe na kolor nadwozia.