O ile pamietam to czujnik jest w termostacie przynajmniej w moim silniku, nie wiem jaki Ty masz, a to moze miec wplyw. Wentylatory na pewno wlacza sie na 2 bieg jak wywali sie blad czujnika, dla bezpieczenstwa zeby nie przegrzac
O ile pamietam to czujnik jest w termostacie przynajmniej w moim silniku, nie wiem jaki Ty masz, a to moze miec wplyw. Wentylatory na pewno wlacza sie na 2 bieg jak wywali sie blad czujnika, dla bezpieczenstwa zeby nie przegrzac
Ma ktoś jakiś fajny pomysł na wymianę termostatu w 3.2?
Tak ,najlepiej zrobić to kluczami bo młotek i przecinak się nie sprawdzi.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
chodziło mi raczej o jakieś pomysły jak nie zapowietrzyć układu itp. Na pewno ktoś ma jakieś ciekawe pomysły na to jak można sprawnie go wymienić.
Pomysł jest taki - spuścić, wymienić, zalać, odpowietrzyć.![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
to są trzy śrubki, odkręcić, co się wyleje to wyleje, oczyścić powierzchnię po starej uszczelce/silikonie, dać nową i przykręcić nowy termostat, podpiąć węże i dolać płynu... tak zrobiłem. Na następny dzień sprawdziłem i dolałem płynu i elegancko do dziś śmigakoszt nowego termostatu to 160zł w ASO. Tylko uwaga, nie dostajemy uszczelki w komplecie - ja swoją docinałem ze specjalnego materiału.
ARrrrr 1 6 6 3.0 V6
Termostat wymienionykoszt oryginału to 125 zł dostajemy termostat i uszczelkę. Teraz temperatura stoi równo na 90. dziękuję wszystkim za pomoc.
Oryginał bez uszczelki - to prawda, ale BEHR tańszy i w komplecie z uszczelką
http://autosklep24.pl/pl/p/Termostat...2-V6-BEHR/8938
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368