Koledzy i koleżanki licze na pomoc :-) Otóż mam GT 1.9 JTD 150KM. Od jakiegoś tygodnia zauważyłem usterke która czasem jest czasem nie ale pojawia się coraz częściej niestety. Podczas jazdy najczęściej gdy jadę np: za innym autem utrzymując równe obroty Alfa jakby trochę bujało szarpało. Najczęściej nieco poniżej 2000 tys obrotów niezależnie od biegu i przy prędkościach typowo miejskich. Obroty nie falują wskazówka obrotomierza wskazuje równe obroty. Alfa nie ma problemów z mocą jest jej pod dostatkiem, przyspiesza bezproblemowo podczas dynamicznej jazdy tego szarpania nie zauważam. Poza tym samochód trochę kopci na czarno ale tylko przy mocnym depnięciu gazu np: wyprzedzanie. Rozkręciłem i wyczyściłem zawór EGR i przepustnice niestety nie pomogło. Po podpieciu MES pokazuje bład: P2626 - Lambda Sensor electrical diagnosis oraz P0530 Air Conditioner pressure sensor. Co może być przyczyna czego szukać dalej (do wymiana przepływomierz?)? Czy Sonda Lambda może być temu winna bo z tego co się orientuje to padnięta sonda oznacza duże spalanie raczej chyba nie powinna mieć wplywu na obroty czy bujanie auta? Spalanie miasto kolo 10 L trasa 7,5 L. Proszę o porady z góry dziękuję :-)