Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Błedna teperatura zewnetrzna

Michal166
    Gość

Domyślnie Błedna teperatura zewnetrzna

Witam
    Panowie mam problem tego rodzaju, po ktorejs z mrożnych nocy temperatura wewnatrz mojej 166 wynosiła -40 stopni co napewno nie bylo temperatura rzeczywistą, w chwili obecnej pomimo ze na zewnatrz jest przymrozek komputer pokazuje temperature dodatnia na ok 4 stopnie.Czy ktoś z Was miał podobny przypadek? nie wiem co moze byc tego powodem.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

U mnie tak było że jak były dobre przymrozki typu -25* to termometr pokazywał -11* ale jak tylko troszke sie ociepliło to wszystko wróciło do normy.
    Temperatury od -12 pokazuje bardzo dokładnie
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

jasiu486
    Gość

Domyślnie

kolego michał166 mozliwe ze ci sie popsuł czujnik temperatury ewnetrznej który znajduje sie pod lewym lusterkiem, mozesz jeszcze poczekac ale ja tak kiedys miałem jak było lato i bylo po 30 na plusie on mi pokazywal czasami ze jest nawet -40, jezeli ten czujnik jest popsuty to sa nawet problemy z klima bo glupieje jaka jest temperatura, czujnik mnie kosztował 150zl i wszystko wruciło do normy pozdro

selius
    Gość

Domyślnie

Jesli czujnik pokazuje tem -40 tzn ze w tym momencie nie styka i kom pokazuje minimalna temperature czyli tak jakby nie bylo wogole czujnika. Polecam przeczyscic styki od czujnika i popsikac spreyem dla poprawy stykow.

Michal166
    Gość

Domyślnie

ok a dziekuje Wam za podpowiedz mam jeszcze jedno pytanko do kolegi selius, mianowicie gdzie sa te styki i jak sie tam dostać

jasiu486
    Gość

Domyślnie

moze i styki chodz u mnie bylo inaczej, złuz lusterko i wtedy zobacz czy jest inna temperatura. styki sa za lusterkiem od wewnetrznej strony drzwi,odkrecasz chyba tam dwa imbusy i sciagasz ten trujkącik tam sa kable. 4 wtyczki jedna jest od czujnika temperatury niepamietam koloru

Michal166
    Gość

Domyślnie

ok, zauwazylem ze lewe lusterko ma luz, kiedy dokrecam srubki od spodu wtey bardzo wolno sie otwiera, tak jak by je cos trzymalo,

selius
    Gość

Domyślnie

Tak jak pisze jasiu486, cala kostka znajduje sie od wewnetrznej strony, ale zeby do niej sie dostac musisz zrobic takie czynnosci jak przy demontazu lusterka. Wewnatrz ida tam kable do regulacji lusterka, do podgrzewania lusterka i do czujnika tem. Wyczysc wszystko i popsikaj spreyem.