Witam,
Dzisiaj pojawił się u mnie dziwny problem z centralnym zamkiem, no może nie tak bardzo dziwny, bo coś takiego już się kilka razy zdarzało i samo naprawiało, ale nie tym razem. Wyjaśnię najlepiej o co chodzi:
Dzisiaj rano podchodzę do auta i próbuję otworzyć drzwi z pilota, alarm się dezaktywował, drzwi otworzyły ale po sekundzie znów zamknęły. Próbuję ponownie, ale znowu to samo.. drzwi się otwierają i po sekundzie zamykają samoczynnie. Więc spróbowałem za trzecim razem, naciskam przycisk na pilocie od otwierania i szybko otwieram drzwi ręką.. udało się drzwi otworzyć, ale i tak po sekundzie się wszystkie zablokowały. Więc złapałem za wewnętrzną klamkę, pociągam i wszystkie drzwi się odblokowały i tak już zostało, nie zamknęły się same. Myślę sobie.. "już miałem podobnie, tylko że drzwi się otwierały i nie dało się zamknąć, ale wystarczyło odpalić samochód, zgasić i się naprawiło, więc pewnie się przejadę to przejdzie" Po powrocie próbuję zamknąć auto z pilota, naciskam przycisk i NIC.. zero reakcji, więc wsiadłem wszystkie drzwi zamknąłem ręcznie, próbuję otworzyć pilotem NIC.. pociągam za klamkę od wewnątrz, drzwi się wszystkie otwierają na raz. Wtedy się pogubiłem, bo niby centralny działa gdy pociągnie się klamkę u kierowcy to wszystkie się otwierają, ale zamknąć trzeba wszystkie oddzielnie i przekręcając kluczyk w zamku też tylko zamykają i otwierają drzwi u kierowcy.
Jak pisałem miałem już podobny problem latem, ale wtedy się TYLKO nie zamykały, otwierało się z pilota, ale nie reagowały na zamknięcie. Sposobem na ten problem było odpalenie auta i zgaszenie go i wszystko wracało do normy, z dzisiejszym przypadkiem było trochę inaczej i zwyczajowe naprawienie problemu nie pomogło.
Chciałbym zauważyć, że alarm sam w sobie za każdym razem się uzbraja i rozbraja podczas naciskania przycisków na pilocie, tylko centralny nie reaguje. Posiadam także dołożony system otwierania bagażnika, poprzez przytrzymanie przycisku do otwierania drzwi i ów bagażnik także bez problemu się otwiera.
Jakieś pomysły ? dajcie znać to jutro pokombinuje coś, chyba że samo przejdzie.
Czekam na pomoc
POZDRO !