Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: Alfa 147 czy skoda felicia? :D

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Mateoo92 Zobacz post
    dla mnie ten temat jest bez sensu ... najwyżej byś nie jeździł ale alfa by stała
    hłe hłe hłe hłe dobre to ma sens i jest logika

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

Witajcie
    śmigam sobie Felicią i niestety, ale rację mieli Ci którzy radzili żebym kupił Alfę Żałuję tego wyboru. Dopiero jak dłużej nią pojeździłem to widzę, że to auto nie ma żadnych innych plusów oprócz tego, że jeździ. Pali to jak smok, 11L po mieście więc chyba mniej więcej tyle co Alfa w benzynie. Do tego teraz koło siebie mam 147 do kupienia, fakt, że wersja biedna jak na Alfę, ale polski salon, 2003 rok i nie wymaga robienia pakietu startowego, na wszystko faktury itd. Bardzo zadbana no i od miłośnika marki. A tu klops, zachciało się Skody

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bucho144
    Mieszka w
    Złotoryja
    Auto
    Alfa Romeo 147 Black Line 2007

Domyślnie

Szkoda, a chciałeś poczekać, mówi się trudno. Teraz znajdź stałą pracę, trochę odłóż, przeglądać ogłoszenia nie zaszkodzi, minie trochę czasu zanim sobie odbijesz ale prędzej czy później dotrzesz do celu. Sama skoda to rzeczywiście cud techniki i wyglądu nie jest ale kiedy trzeba było gdzieś dojechać a w domu u mnie nie było innego auta (wszystkie w trasie) to i felcia dawała rade hehe do tej pory dobrze ja wspominam, od niej zaczynałem przygody z motoryzacją, a teraz jeżdżę 147 2-gi miesiąc i jak narazie leje paliwo, mam nadzieje że poza częściami eksploatacyjnymi nie nawali. Tobie życzę szybkiego znalezienia pracy i kupna wymarzonej Alfy

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Kamil19 Zobacz post
    Witajcie
    śmigam sobie Felicią i niestety, ale rację mieli Ci którzy radzili żebym kupił Alfę Żałuję tego wyboru. Dopiero jak dłużej nią pojeździłem to widzę, że to auto nie ma żadnych innych plusów oprócz tego, że jeździ. Pali to jak smok, 11L po mieście więc chyba mniej więcej tyle co Alfa w benzynie. Do tego teraz koło siebie mam 147 do kupienia, fakt, że wersja biedna jak na Alfę, ale polski salon, 2003 rok i nie wymaga robienia pakietu startowego, na wszystko faktury itd. Bardzo zadbana no i od miłośnika marki. A tu klops, zachciało się Skody
    a mówiłem ze kup alfe)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Ja ten błąd co Ty popełniłem nie raz, lol. Co prawda nie ze względu na koszty utrzymania, ale że samochód od znajomego. I tak pojezdzilo się Polo, 205, 306, SpaceStarem i C3. O przygodach z nimi książkę można by napisać ale w końcu zmieniłem podejście i kupiłem to co naprawdę mi się podoba i chce mieć, czyli 147 nie żałuję ani złotówki i cieszę się jak tylko wiem że niedługo będę siedział za kółkiem

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar michal.115
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była Alfa Romeo 147 FL 1.6 TS 120KM 2008r teraz GT 3.2 :)

Domyślnie

A mówiłem, że skody dużo palą. Tak samo jak inne wolnossące benzyny koncernu VAG, to nie słuchasz starszych. Ale to dopiero pierwsze auto, więc nic się nie dzieje. Następna będzie Alfa.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Można się było tego spodziewać Ale cóż teraz masz taką małą nauczkę zęby kupując auto kupić takie jakie ci się podoba a nie słuchać rodziny Miejmy nadzieję że następna będzie Alfa
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

A kupilby alfe , popsulaby sie i dopiero by bylo gadania

Posmiga szkodom :p
    Potym sie kupi alfa
    ( moze sie nie zdupi )
    I sie porowno som

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1,6t-spark 00r

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    A kupilby alfe , popsulaby sie i dopiero by bylo gadania
    Byłoby i to sporo, do tego rodzinka która mówiła by mu, a trzeba było kupić skode to byś nie dokładał. Teraz za to jak już będzie miał alfę to będzie ją doceniał.

Każdy przez to przechodził, dobrze że tak się sparzył a nie odwrotnie.

Też miałem bravo "oszczędne z gazem" 1,4 - spalanie 11-13l gazu przy moim bucie + benzyna na rozruch, mocy brak, skarbonka bez dna, a jak pojechałem nim po zakupie do dziewczyny 15km to już nie mogłem od niej odjechać bo woda pojawiła się koło świec i szarpało. Miałem go miesiąc, potem była alfa.

Dodano po 11 minutes:

Pali to jak smok, 11L po mieście więc chyba mniej więcej tyle co Alfa w benzynie.
    Nie zgodzę się że pali tyle co alfa, bo żeby Ci 1.6 120KM paliła 11l po mieście to musiałbyś się na prawdę starać. Ponad 9l się zdarza, ale 10l nigdy. Chyba że pokonujesz dystanse mniejsze niż 15km tylko po mieście.

Istota małych oszczędnych silników jest taka że wcale one nie są oszczędne, a przede wszystkim są niebezpieczne.
    Ostatnio edytowane przez Marco21 ; 08-01-2015 o 09:59 Powód: Dodano

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

śmigam sobie Felicią i niestety, ale rację mieli Ci którzy radzili żebym kupił Alfę Żałuję tego wyboru. Dopiero jak dłużej nią pojeździłem to widzę, że to auto nie ma żadnych innych plusów oprócz tego, że jeździ. Pali to jak smok, 11L po mieście więc chyba mniej więcej tyle co Alfa w benzynie.
    Piszesz tak jakbyś wydał na to auto oszczędności życia a z tego co pamiętam kosztowało raptem 2tys zł. Pojeździsz autem rok, dozbierasz trochę pieniędzy i kupisz 147 czy inne auto, które da trochę więcej satysfakcji.

Cytat Napisał Marco21 Zobacz post
    Nie zgodzę się że pali tyle co alfa, bo żeby Ci 1.6 120KM paliła 11l po mieście to musiałbyś się na prawdę starać. Ponad 9l się zdarza, ale 10l nigdy.
    Kwestia spalania w mieście zależy od charakterystyki miasta. Jedni spalanie w mieście określają na podstawie miasta powyżej 500tys mieszkańców, w który często stoi się w korkach, a inni na podstawie takiego 10tys mieszkańców gdzie nikt o korkach nie słyszał i jest raptem kilka skrzyżowań ze światłami.

Cytat Napisał Marco21 Zobacz post
    Chyba że pokonujesz dystanse mniejsze niż 15km tylko po mieście.
    A jak rozumiesz spalanie w mieście?