Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Temat: Problemow ciąg dalszy...Pomocy bo oszaleje!

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 jtdm

Domyślnie

Robie w autojozefow bo tylko oni mi odpisali,ze wyrobia sie w terminie bo bede mial tylko tydzien ;/ ogolnie auto smiga,sprawdzalem luz i praktycznie sie nie zwiekszyl.Przeguby sa ok tylko jest luz w skrzyni i podobno to wina lozysk,lozysk ataku czy cos takiego.Wiec skoro to lozyska to moga sie rozpasc..a jade w najgorszym terminie bo 23.12 i jak stane gdzies w niemczech to kaplica..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Jak byłem ostatnio u Twardowskiego to z ciekawości spytałem się gdzie on by oddał automat do naprawy w Warszawie i powiedział, że do firmy Samko. Pzdr.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 jtdm

Domyślnie

O Samki tez slyszalem cos dobrego.No zobaczymy co wyjdzie po diagnostyce bo mam tez do kupienia skrzynie z 40tys przebiegu za dobra kase wiec jakby naprawa byla b.droga to przemysle kupno drugiej..teraz obym tylko dojechal niby mi odpisali,ze powinienem dojechac wiec podejme wyzwanie heh nobi mam dobre assistance

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 jtdm

Domyślnie

Witam.Po oddaniu autka do AutoJozefow,problem nie został rozwiązany..według nich to buczenie itp. to nie ze skrzyni.Ich diagnoza padła na opony..ehh..mimo,że tłumaczyłem,że opony nie mają nic do buczenia przy przyśpieszaniu..że jak jade 80kmh na 3biegu i mam 3tys obr buczy a jak zapne 4bieg to ustaje..opony i tak musiałem wymienić..wymieniłem i jest tak samo. Spalili paliwo,pokatowali autko i wzieli 100zł No nic..Urlop się kończy i czas wracać więc następne podejście w Kwietniu i mam nadzieje,że uda mi się dojechać przynajmniej udało się zrobić oleje i filtry no i nowe świeczki Sam już nie wiem co jest..skoro w AutoJózefów usłyszeli problem to przynajmniej wiem,że nie ześwirowałem heh Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Mnie ani AutoJózefów , ani Samko niczym dobrym do siebie nie przekonali. W Samko gość który w rozmowie zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy. Według którego przy każdej pierdole w skrzyni trzeba robić kapitalke, oczywiście koszt to 7-8 kpln netto. AutoJózefów lepszy kontakt ale cenami też zabija i zbliżone podejście w kwestii napraw. Ja wybieram się na wymianę sterownika do polecanego na forum Vectry speca od automatów w Zielonej Górze. Ciężko się do dzwonić ale gość bardzo komunikatywny i rozmowny. Ceny w porównaniu z Wawą, super. I dużo, a właściwie same pozytywne opinie na forum Vectry. Jeśli chcesz mogę namiary pisz na PW. Myślę że możesz się sporo dowiedzieć już przez tel. A na pewno nie zaszkodzi spróbować.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Też wiele dobrego czytałem o tym specu z Zielonej Góry. szkoda tylko, że to tak daleko. Kowal, a jakie masz objawy niesprawnego sterownika? Pzdr.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Prześlizgi przy zmianie biegów do góry.

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

więc jednak luz tego kielicha w skrzyni jest normalny ?

Cytat Napisał Majkel2.4jtdm Zobacz post
    Witam.Po oddaniu autka do AutoJozefow,problem nie został rozwiązany..według nich to buczenie itp. to nie ze skrzyni.Ich diagnoza padła na opony..ehh..mimo,że tłumaczyłem,że opony nie mają nic do buczenia przy przyśpieszaniu..że jak jade 80kmh na 3biegu i mam 3tys obr buczy a jak zapne 4bieg to ustaje..opony i tak musiałem wymienić..wymieniłem i jest tak samo. Spalili paliwo,pokatowali autko i wzieli 100zł No nic..Urlop się kończy i czas wracać więc następne podejście w Kwietniu i mam nadzieje,że uda mi się dojechać przynajmniej udało się zrobić oleje i filtry no i nowe świeczki Sam już nie wiem co jest..skoro w AutoJózefów usłyszeli problem to przynajmniej wiem,że nie ześwirowałem heh Pozdrawiam

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 jtdm

Domyślnie

No niby te luzy w skrzyni są w normie :/ W sumie jak robiłem oleje itp u mojego mechanika to miał na warsztacie Insignie z 2012r i luz był taki sam..dlatego już zgłupiałem..W kwietniu jak przyjadę na urlop to wyjmiemy przeguby i wtedy zobaczę co i jak.Ogólnie na pewno mi buja lekko autkiem tak około 60kmh.Podobne bujanie jak przy uszkodzonym przegubie wew. Narazie muszę już wracać więc nic innego nie zrobię..Autkiem w NL i tak mało śmigam więc powinienem dojechać bo nie jest źle..buja leciutko..zobaczymy.. Aha i proszę o numer do tego Pana z Z.Góry bo też słyszałem o nim dobre słowa. Temat zostaje otwarty i jak uda mi się dojść co jest to na pewno napiszę.Pozdrawiam!