Ok, ale nadal pozostaje aktualne pytanie, czy moje auto jak mialo CF3 czy dobrze bedzie jezdzic na CF2?????
Ok, ale nadal pozostaje aktualne pytanie, czy moje auto jak mialo CF3 czy dobrze bedzie jezdzic na CF2?????
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża
Kolejnosc zaplonu wedlug cylindrow jest - 1/3/4/2. 1 i 4 oraz 2 i 3 cylinder sa odpalane w parach. Kiedy 1 cylinder jest w fazie sprezania to 4 jest w fazie wydechu, adekwatnie 2 jest w fazie pracy a 3 w fazie ssania. W cf2 cewki odpalane sa w parach 1/4 oraz 2/3 co 360 stopni obrotu walu karbowego, czyli w 1 i 4 cylindrze zapalane sa 4 swiece rownoczesnie, a nastepnie 180 stopni pozniej w 2 i 3 cylindze i tak w kolko co 180 stopni.
Cewki z cf2 ustawialem tak ze silnik chodzil odpalany tylko z jednej swiecy co 180 stopni, a takze w ustawieniu jak w cf3. Najlepiej chodzil na oryginalnym ustawieniu kabli zaplonowych i 4 swiecach rownoczesnie - najnizsze egt i mniejsze spalanie.
Co do cewek z cf3 to z tego co czytalem (sam nie sprawdzalem i nie jestem tego pewien) to dzialaja troche na innej zasadzie niz te z cf2. tam zaplon jest co 360 stopni czyli 2 swiece sa odpalane tylko w fazie sprezania a normy emisji spalin zalatwili dodatkowymi katalizatorami i obnizona moca.
Ogolnie cewki z cf3 powinny dzialac w cf2(cf2 to cf3 ignition mod), z kolei na odwrot silnik moze dzialac gorzej, jezeli w cf3 cewki nie sa odpalane w parach.
Pozdro
Opowieści o świecach ''dopalających ''to bajki w TS-ach świeca jednego cylindra duża i mała maja iskrę w tym samym momencie. W starych TS-ach do 92 roku z rozdzielaczami zapłonu do prawidłowej pracy konieczna była synchronizacja dwóch rozdzielaczy.Po 92r. sprawę załatwia elektronika.
To nie jest bajka. 2 swiece zapalaja sprezony ladunek paliwa z powietrzem w suwie sprezania i 180 stopni pozniej dopalaja resztki benzyny ze spalinami w suwie wydechania. SPRAWDZONE.
Jak sie ustawi ze tylko jedna swieca odpala ladunek a druga dopala to egt za cylindrami rosnie duzo powyzej 950 stopni przy obciazeniu powyzej 6 tys obrotow.
Ostatnio edytowane przez EGONZGIERZ ; 07-01-2015 o 08:50 Powód: Dodano
Miłośnik pizzy i samochodów włoskich