Też jestem ciekaw. Daj znać czy ustało całkowicie czy czasem jeszcze się to pojawia. Z drugiej strony trochę dziwne, bo dużo ludzi jeździ na tej zalecanej przez producenta ilości oleju i takich problemów nie ma. Gdyby się okazało, że to ten niski poziom oleju jest jedyną przyczyną to byłoby fajnie huehue![]()
Jeszcze raz opiszę mój przypadek. Po wymianie łożysk w skrzynia została zalana 2,3l oleju. Dopóki nie spadła temp otoczenia wydawało się, że jest ok. Skrzynie chodziła ok, tylko było słychać "klikanie" podczas zmiany biegów. Niestety gdy na dworze zrobiło się zimno skrzynia zaczęła szurać na 3 i 4 biegu. Podjechałem do swojego mechanika i sprawdziliśmy poziomu oleju (bez jego zlewania), organoleptycznie palcem przez korek wlewowy. Poziom był około 1cm poniżej korka. Dolaliśmy 300ml oleju, trochę ponad korek. Symptomy szurania ustały i "klikania" przy zmianie biegów (które uznałem za normalny dźwięk w skrzyniach M32) też ustały.
Szczerze mówiąc nie mam też 100% pewności, że te 2,3l oleju zostało wlane w całości. Skrzynię naprawiałem u kogoś innego, montaż robił ktoś inny. Zarówno 1 jak i 2 mechanik, nie wzbudzał we mnie zaufania. Niestety byłem pod presją czasu i nie miałem wyboru.
Podsumowując. Na tą chwilę wydaje się, że jest ok. Skrzynia chodzi ciszej, szuranie ustało, klikanie również. Ogólnie mam wrażenie, że kultura pracy skrzyni poprawiła się.
Jaki olej zalewales?
ha czyli kolega BelferMJZ miał racegodziny spędzone na forum mogą zaprocentować
edit:
czy dolanie jest jakąś wymagającą czynnością? mam namyśli dostęp do wlewu. rozumiem że przy wybieraku dolewałeś ?
Ostatnio edytowane przez Hesus88 ; 06-01-2015 o 20:14
Czyli reasumując: po wymianie zostało w układzie 200 ml, wlane 2,3 l plus dolewka 300 ml. Razem 2,8 l. Zgadza się? :-)
+ jeszcze ok. 200ml zostaje starego podczas wymiany.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km