GPS oszukuje a nie auta.
GPS oszukuje a nie auta.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Dziwne że wszystkie auta pokazują złe prędkość. Bo ja porównywałem bardzo dużą ilość aut z różnymi nawigacjami. Drogimi i tanimi. Zawsze auto na liczniku miało więcej jak nawigacja. A co powiecie o fotoradarach? Bo one zgadzają się z prędkością liczników w naszych samochodach. Nie ze się tu mądruje czy coś. Ale od zawsze byłem przekonany ze GPS zaniżają prędkość. Przecież to TYLKO GPS.
Dlaczego dziwne? Moim zdaniem wcale nie. Jakby liczniki zaniżały to producenci narażali by klientów np. na mandaty.
Jak miałem LR to licznikowo było 140 czy 145 a wg GPS 120![]()
Nie wierzę że wszystkie auta oszukują na liczniku.
A GPS pokazują ok.
Bo gps pokazuje przecież prędkość rzeczywistą - a licznik nie może wskazywać prędkości mniejszej niż rzeczywista - inaczej nie przeszedł by homologacji, zresztą testy (np. gazety motor) z wykorzystaniem profesionalnego sprzętu np. racelogic - pokazały , że wszystkie auta pokazuja więcej niż gps (w zależności od modelu od 3 do nawet 10 już przy 100km/h), co w przypadku porshe przy 300 na liczniku rzeczywista prędkość to 270km/h - ten przypadek wyszczególnili pamiętam,
wracając do tematu - może mieć to związek z czujnikami abs?
Ostatnio edytowane przez Bond 007 ; 09-01-2015 o 16:53 Powód: dodano
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
To uwierz lub wierz w to że masz nasz wyjątkowo żwawego makarona. Mam kolegę który mi raz tłumaczył że jego auto pokazuje prawdziwą prędkość na prędkościomierzu, bo jest większa od tej z GPSu, 220 na zegarach, a na GPsie 210 nie było
Podstawowa sprawa z ilu miejsc bierze odczyt licznik samochodowy, a z ilu GPS??????????
Dlaczego po zmianie rozmiaru opon auto nagle jedzie wolniej lub szybciej????????????
Co do twojego ździwka że wszystkie auta oszukują to masz rację dwa nie oszukują- Impreza STI i Yaris pierwszej generacji- kilka lat temu jedna gazeta zrobiła taki test
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 09-01-2015 o 14:25
Panowie liczniki w samochodach zawsze pokazują większą prędkość. Jest to nie raz mówione w "Uwaga Pirat" w tvn turbo. Kolega Bond 007 ma rację.