Czym można czyścić czujnik ciśnienia doładowania?
Zmywaczem pod ciśnieniem np.
Oby nie za dużymJeśli błędnie wskazuje ciśnienie, to jego czyszczenie na niewiele się zda.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mój problem z czujnikiem doładowania wygląda tak, że stary pokazywał pierwszą kreskę. Kupiłem używkę ( z końcówką 845) i zaraz po odpaleniu wskazówka turbo jest na 0, ale po dodadniu gazu nie opada do samego końca tylko lekko się wychyla (jakby DPF się wypalał). Teraz nie wiem czy nowy (używany) czujnik jest też zepsuty czy to coś innego, tylko skoro by był zepsuty to wskazówka pokazywałaby pierwszą kreskę a nie tylko leciutko się wychylała.
Ja miałem tak samo z nowym czujnikiem. Finalnie sprzedawca uznał wadę czujnika i niedługo dostanę nowy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No to w takim razie spróbuję reklamować ten, który dostałem (sprzedawca dał gwarancję rozruchową) i zobaczymy.
Mam pytanieCzy czujnik ciśnienia doładowania odpowiada tylko za wskaźnik. Czy jeżeli mam odchyloną lekko wskazówkę to mogę tak jeździć? proszę o odpowiedź.
czy ten czujnik cisnienia doładowania może spowodować że samochód przestanie odpalać?
i czy te błędy są groźne i któryś z nich może to powodować ?
P0045
P0101
P0111
P2002
P2455
Niektórzy twierdzą, że po wymianie auto lepiej jeździło. Inni jeżdżą tak wiele lat i nic nie robią.
Masz serię błędów DPF i przepływomierza. Albo masz dwa niezależne błędy, albo jakiś problem z wiązką elektryczną, zwarciem, etc. Poszperaj w googlu według tych kodów błędów (wpisując np. alfa 159 P0111) to sporo się dowiesz.