Witam! Panowie które wskazania są bardziej wiarygodne? Na wskaźniku przy zegarach mam poziom między 1/8 a 1/4 (rezerwa jeszcze nie świeci) a na ics są już kreski które według instrukcji wskazują że paliwa zostało na mniej niż 15 kilometrów...
Witam! Panowie które wskazania są bardziej wiarygodne? Na wskaźniku przy zegarach mam poziom między 1/8 a 1/4 (rezerwa jeszcze nie świeci) a na ics są już kreski które według instrukcji wskazują że paliwa zostało na mniej niż 15 kilometrów...
ICS na pewno pokazuje dokładniej. Na blacie możesz mieć jakieś zwarcie czy coś. Nie mniej jednak gdzie Ty w ICS`ie masz jakieś kreski od paliwa? Przecież tam masz tylko komputer pokazujący ile zostało Ci km do przejechania i jakie masz spalanie.
Jak jest tak mało paliwa że wyzeruje się zasięg wtedy chyba pojawiają się kreski. Wskaźnik może oszukiwać bo pływak jze się zawieszać.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
to chyba koledzy mieli na myśli owe kreskitak nawiasem mówiąc widzę że większość gazowników do których też się zaliczam jeździ na zero
)
No może nie ciągle na zero bo jak zaleję te 10l-15l to przez parę tygodni rezerwa mi się nie świeci. Ale jak się zaświeci to nie raz mi range na zero schodziz resztą jak zapali się żłopiuś to jakoś szybko przyciąga tą wskazówkę
Ale będę musiał się przyjrzeć czy te myślniki będą znikać. Choć nie wiem jak skoro zasięgu już brak. To ile jeszcze tak będą znikać? A po myślnikach co jeszcze będzie?![]()
No chodzi o te Twoje myślniki. Dystans do przejechania schodzi do 15 km a później już wychodzą te myślniki. One już nie znikają. A po zatankowaniu jak wam pokazuje ten dystans? U mnie przez jakieś 20 km pokazuje różne wskazania raz 500 raz 300 km dopiero po jakimś czasie się stabilizuje.
Ostatnio edytowane przez laska ; 12-01-2015 o 11:58
To akurat może być ok. Pamiętaj że zasięg zależy od bieżącego stylu jazdy. Jak mu Ciśniesz, albo staje, albo rozgrzewasz silnik, to wyliczy Ci że w tym tempie to zrobisz max 300km. Ale jak pojedziesz spokojniej, wyjedziesz na trasę to się okaże że komputer przeliczy na nowo i w tych warunkach zrobisz nawet 500km, pomimo że przecież paliwa Ci nie przybyło.
Witam. Ile zrobimy na rezerwie w naszych belkach?przy jeździe ze spalaniem w granicach 8l
W instrukcji obsługi masz napisaną pojemność baku i ile w tym jest rezerwy. Ściągnij sobie na kompa z przyklejonego tematu to się też innych przydatnych funkcji dowiesz.