Strona 55 z 1566 PierwszyPierwszy ... 54546474849505152535455565758596061626364651051555551055 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Znaczy się co? Zmieniają się numerki wersji i tyle... Jak widzę Audi na ulicy, to nie jestem w stanie się zorientować, czy ma 9 lat, czy 9 miesięcy...
    Nie wiem, ja jakoś potrafię odróżnić np audi a4 b6 od b8 -9 lat i 9 miesięcy,auto różnią się i to bardzo
    Alfa się nie zmienia ,bo nic nie produkują pomijając giuliette czy mito(o 4c nie mówię ponieważ każdy wie o co chodzi)
    Przecież w każdej marce teraz każda generacja to Face Lifting,auta ówcześnie produkowane wszystkie są takie same,ale co poradzić jak producenci stawiają aby na aerodynamikę,emisję spalin itd itp. dlatego wszystkie nowe auta są nijakie i nie widać róźnicy między,ale co my możemy na to poradzić.
    Mam nadzieję,że Giulia nie będzie się tego trzymać i dalej będzie iść swoim torem,wygląd w tej marce jest bardzo ważny i inżynierowie to dobrze wiedzą.
    Trzeba cierpliwie czekać,jestem ciekawy i cały czas śledzę postępowania tej marki,nic do tej marki przecież nie mam,po prostu znudziło mnie wieczne czekanie,to dobrze nie wróży tej marce,ale nie można jej przekreślać.
    Alfy bardzo często się psują,wszyscy wiemy jakie mają felerne silniki stare jednostki benzynowe TS,sam nie wierzyłem w to zaryzykowałem,miałem 2 alfy z tym silnikiem o różnych pojemnościach i to jest tragedia jakiej mało plus te beznadziejne i drogie wariatory,ale największą porażką w 156 są podłogi i progi,nie wiem jak w 146,ale gdy oglądałem alfy i to nie tanie u każdej zaczynała gnić podłoga albo jej nie było,wyjątki to świeżo sprowadzone z włoch.
    Niestety ale ta marka naważyła sobie piwa ludzie myślą jednak stereotypowo i ciężko będzie Giulii wybić się na rynku,źle nie życzę,ale będzie mieć wyjątkowo trudno w sprzedaży.
    Ameryki nie odkryłem,to co napisałem wszyscy wiecie.
    Napisałem tylko to co zraża większość ludzi od tej marki plus narzekanie każdego mechanika i brak wypuszczania nowych modeli.Dlatego dałem sobie spokój i odetchnąłem z wielką ulgą sprzedając swoje auto,teraz nie mam takich problemów i śpię spokojnie
    Wiele słyszałem o Mito i Julce opinie są o niebo lepsze,to nie te awaryjne alfy co dawno temu(nie mówię o mega udanych silnikach Diesla)te 2 modele mogą trochę zmienić podejście,ale tu trzeba dużo czasu,ponieważ nie każdego jeszcze stać na nie,żeby przekonać się osobiście,że alfa produkuje obecnie mniej awaryjne auta.
    Każdy ma swoje zdanie,ja swoje opisałem,nie chce mi się wchodzić dalej w dyskusję,będzie co będzie ,czas pokaże.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 14-01-2015 o 10:59

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Inżynierowie wiedzą, pytanie czy wiedzą o tym księgowi i zieloni.
    Mimo wszystko jestem pozytywnie nastawiony do przyszłości Alfy. 400 000 to może lekka przesada, ale wydaje mi się, że coś zaczyna się dziać. Oby tylko tego nie zmarnowali, bo to ich ostatnia szansa.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Fiata stawiał no nogi? Nie żartuj, gdzieś słyszałem że w Polsce już Dacia wyprzedziła Fiata. A Polska to kraj gdzie jednak u wielu (starszych) osób wciąż ma sentyment do Fiata.
    Nie czarujmy się, statystyki sprzedaży w Polsce nie spędzają snu z powiek bossom FCA i nie są żadnym wyznacznikiem...
    Prawda jest taka, że jedynymi europejskimi "małymi" autami w USA masowo widocznymi na drogach są Mini i Fiat 500 właśnie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    Nie wiem, ja jakoś potrafię odróżnić np audi a4 b6 od b8 -9 lat i 9 miesięcy,auto różnią się i to bardzo
    Tu nie chodzi o to, że się nie różnią - jeśli je postawisz obok siebie, to widać, że jedno auto jest "nowsze". Ale ja tego nie potrafię w ogóle ubrać w ramy czasowe - jak byś powiedział, że B6 wyszło 3 lata temu, to bym szczególnie nie oponował. W przypadku większości marek jesteś w stanie to jakoś określić. Chociażby spójrz na Lagunę I, II i III.
    Nie wspominam już o Alfie, bo jak zestawisz 75, 155, 156 i 159, to ewolucja designu jest widoczna i dość łatwo można przypiąć 75 w okolice roku '85, 155 w '93, 156 w okolice '02, a 159 w okolice '07 - i piszę to znając rok premiery jedynie 75 .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Tu nie chodzi o to, że się nie różnią - jeśli je postawisz obok siebie, to widać, że jedno auto jest "nowsze". Ale ja tego nie potrafię w ogóle ubrać w ramy czasowe - jak byś powiedział, że B6 wyszło 3 lata temu, to bym szczególnie nie oponował. W przypadku większości marek jesteś w stanie to jakoś określić. Chociażby spójrz na Lagunę I, II i III.
    Nie wspominam już o Alfie, bo jak zestawisz 75, 155, 156 i 159, to ewolucja designu jest widoczna i dość łatwo można przypiąć 75 w okolice roku '85, 155 w '93, 156 w okolice '02, a 159 w okolice '07 - i piszę to znając rok premiery jedynie 75 .
    Zgadzam się z Tobą.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    Alfa się nie zmienia ,bo nic nie produkują pomijając giuliette czy mito(o 4c nie mówię ponieważ każdy wie o co chodzi)
    Przecież w każdej marce teraz każda generacja to Face Lifting,auta ówcześnie produkowane wszystkie są takie same,ale co poradzić jak producenci stawiają aby na aerodynamikę,emisję spalin itd itp. dlatego wszystkie nowe auta są nijakie i nie widać róźnicy między,ale co my możemy na to poradzić.
    Mam nadzieję,że Giulia nie będzie się tego trzymać i dalej będzie iść swoim torem,wygląd w tej marce jest bardzo ważny i inżynierowie to dobrze wiedzą.
    Trzeba cierpliwie czekać,jestem ciekawy i cały czas śledzę postępowania tej marki,nic do tej marki przecież nie mam,po prostu znudziło mnie wieczne czekanie,to dobrze nie wróży tej marce,ale nie można jej przekreślać.
    Alfy bardzo często się psują,wszyscy wiemy jakie mają felerne silniki stare jednostki benzynowe TS,sam nie wierzyłem w to zaryzykowałem,miałem 2 alfy z tym silnikiem o różnych pojemnościach i to jest tragedia jakiej mało plus te beznadziejne i drogie wariatory,ale największą porażką w 156 są podłogi i progi,nie wiem jak w 146,ale gdy oglądałem alfy i to nie tanie u każdej zaczynała gnić podłoga albo jej nie było,wyjątki to świeżo sprowadzone z włoch.
    Niestety ale ta marka naważyła sobie piwa ludzie myślą jednak stereotypowo i ciężko będzie Giulii wybić się na rynku,źle nie życzę,ale będzie mieć wyjątkowo trudno w sprzedaży.
    Ameryki nie odkryłem,to co napisałem wszyscy wiecie.
    Napisałem tylko to co zraża większość ludzi od tej marki plus narzekanie każdego mechanika i brak wypuszczania nowych modeli.Dlatego dałem sobie spokój i odetchnąłem z wielką ulgą sprzedając swoje auto,teraz nie mam takich problemów i śpię spokojnie
    Wiele słyszałem o Mito i Julce opinie są o niebo lepsze,to nie te awaryjne alfy co dawno temu(nie mówię o mega udanych silnikach Diesla)te 2 modele mogą trochę zmienić podejście,ale tu trzeba dużo czasu,ponieważ nie każdego jeszcze stać na nie,żeby przekonać się osobiście,że alfa produkuje obecnie mniej awaryjne auta.
    Każdy ma swoje zdanie,ja swoje opisałem,nie chce mi się wchodzić dalej w dyskusję,będzie co będzie ,czas pokaże.
    Lepiej będzie jak dalej będziesz jeździł Audi.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

W Audi są dumni z tego swego rodzaju konserwatyzmu w designi'e. Nudne, ale widać po sprzedaży i ulicach że daje wyniki. Widać pełno podobnych audikow (prawie nówka ) - przeciętny Kowalski więc myśli " skoro tyle tego jeździ to pewnie dobre" - i kupuje następne.
    Pamiętam jakąś wypowiedź da Silvy Waltera (tego od 156tki) po przejściu do Audi - z grubsza jakie to ma wyzwanie teraz trudne po Alfie gdzie miał duuużo wolności w projekcie, tak teraz ma zadanie wnieść coś nowego, ale nie odchodząc jednocześnie za bardzo od dotychczasowych modeli, zachować ciągłość. I chyba mu się to udało, bo to dobry projektant jest

Co do wizerunku - awaryjności Alfy, za oceanem mają włosi w tym względzie w sumie dobrze zaczynając od zera, bez stereotypów jak u nas, do tego nowe serwisy, salony z ich standardami obsługi. W Europie jednym z czynników budzących niechęć klientów była właśnie obsługa serwisowa i to nie tylko w Polsce.
    Osobiście wątpię żeby w Alfie porwali się na sprzedaż masowego modelu (o ile dojdzie do produkcji w ogóle) z niekonwencjonalnymi rozwiązaniami ograniczającymi funkcje użytkowe (przestrzeń bagażowa, linia dachu z tyłu, drzwi itp. itd.), zwłaszcza w wozie na USA gdzie wygoda się liczy ponad wszystko. Designersko i bezkompromisowo to jakieś poboczne autka typu 4C mogą zrobić, ale masówka będzie (o ile w ogóle będzie) pewnie toyotowata do bólu.

Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Lepiej będzie jak dalej będziesz jeździł Audi.
    Wiem,każdy mi to mówi.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Alfa nie jest dla wszystkich. Trzeba się z tym pogodzić. Przy alfie trzeba przymykać oko na pewne sprawy. I nie sądzę aby to uległo zmianie. Nawet najnowsze widelce niestety nie tryskają bajerami jak niemieckie pancerniaki. Wyposażanie auta segmentu F w rozwiązania z minionego wieku może niektórym przeszkadzać. Ale w tych autach nie o to chodzi. Chcesz mieć auto z bajerami, uchwytami, solarami i samo parkujące to kup sobie niemca. Albo skodę

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

edit - aha i jedno jeszcze, co mnie wkurza ale jest jakimś obrazem tego jak "sportowa" to marka nasza - od niedawna się zainteresowałem imprezami typu track day itp. Czyli jeździmy dla przyjemności. Alf tam jak na lekarstwo.