kamillll, wg instrukcji AR: olej na bazie syntetycznej o lepkosci SAE 5W-40, który przewyzsza wymagania specyfikacji FIAT 9.55535-M2...
kamillll, wg instrukcji AR: olej na bazie syntetycznej o lepkosci SAE 5W-40, który przewyzsza wymagania specyfikacji FIAT 9.55535-M2...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Motul 5w40 xcliner 8100...C3..dedykowany do dpf.Mam zalany i wszystko oki wypala sie idealnie chociaz zima tylko miasto..
Co ciekawe, zalecana przez AR Selenia ma specyfikację ACEA B3-API CF- M.B. 229.1... czyli wg wszelkiej wiedzy na tym forum nie jest to olej do aut z DPF... chyba, że ja coś pokiełbasiłem. Niech mnie ktoś poprawi jeśli pierdzielę teraz głupoty.
Selenia do DPF to sie nazywa np. SELENIA K PURE ENERGY... ale nie jest to Selenia WR. Dziwne.
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 23-01-2015 o 12:50
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
czyli? nie mam pojęcia czy jest.
Dodano po 4 minutes:
a auto które nie ma DPF może miec zalany olej dedykowany do samochodów z DPF?
Ostatnio edytowane przez ka-lee ; 23-01-2015 o 12:51 Powód: Dodano
Tutaj temat rzeka: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ltr_oleju.html
Ja mam taki: http://olejefuchs.pl/titan-gt1-5w40-xtl.html
Wg powyzszego watku jeden z nielicznych prawdziwych syntetykow... jezdze 2 rok i... jezdze dalej
Jak nie masz DPF, a zalejesz olej zalecany do DPF to nic sie nie stanie. Po prostu troche wiecej zaplacisz za niska zawartosc popiolow w oleju. Jak najbardziej bedzie OK.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
W zakładce dane-> syntetyczny.
Każdy tam sobie kupi co będzie chciał... ja tylko mówię jaki mam
2 rok jeżdzę i nie mam prawa narzekać. Pewnie i by można lepszy kupić... z serii pro- tylko po co?
Nie no racja, ja też tak uważam. Ale akurat ten olej syntetyczny jest tylko z nazwy na polskich stronach internetowych![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czyli wszystko gra.