No, no... nie poznaje kolegi :mrgreen:Napisał lesio146
No, no... nie poznaje kolegi :mrgreen:Napisał lesio146
Na tym niebieskim boxerku to nie jest zaden chrom, tylko wlasnie wypolerowane aluminium.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Nie napalajcie się tak.
To nie takie proste. Wypolerowanie dobrego aluminium to pestka. Gorzej utrzymać je w takim stanie na dłużej. Alu. szybko się utlenia, trzeba je zabezpieczyć farbą bezbarwną. Wtedy traci na połysku. Farba nie może być byle jaka, gdyż pod wpływem temperatury zacznie się łuszczyć i popsuje cały efekt. Są też farby, któe nie trzymają się gładkiej powierzchni i tzeba mieć dużo umiejętności, aby położyć cienką warstwę bez zacieków.
Znam ten temat jako zapalony motocyklista![]()
o to mój efekt prac.....
ps.Jeśli ktoś zainteresowany mam drugą tak samo zrobioną pokrywe na sprzedaż![]()
Bella Machina..........moja miłość
Wygląda to naprawdę rewelacyjnie, u mnie niestety nie da się tak zrobić bo mam ta plastikową osłonę...
cenna jaka mnie interesuje to 300 zł
może i cenna wydaje się wygórowana,bo to tylko dekiel.....
ale ktokolwiek to robił wie że pracy jest bardzo dużo ....
i jeśli ktoś myśli że zrobi to w 10 godzin,to niech zapomnito jest ręczne robota....
Bella Machina..........moja miłość
Dziś byłem u wujka wypiaskować kolektor od boxera i pokrywę od ts-a, po piaskowaniu pomalowałem to farbą cynkowa w sprayu firmy beko ta to dałem 3 warstwy lakieru bezbarwnego otrzymałem efekt wypiaskowanej stali. Jutro wrzucę fotki. polecam tą metodę a efekty zobaczycie jutro![]()