Objaw mam taki że od 3 biegu w górę ale nie zawsze trzęsie mi autem mniej więcej przy 2000tyś. obrotów. Problem nasila się jak auto rozgrzeje, jak tylko puszczę pedał gazu wibracje ustają. Przy komplecie pasażerów plus bagaże wibracje są nie do zniesienia. Czytając wątki na forum doczytałem że mogą być to przeguby wewnętrzne choć pierwsze co do głowy mi przyszło to dwu mas , ale ja mechanikiem nie jestem, może co najwyżej obserwatorem.
Czy mógłby mi ktoś napisać jakie są objawy zużytego przegubu a jakie są objawy zmęczonego koła dwu masowego. Czy jest jakiś sposób rodzaj testu by dokonać wykluczeń pomijając warsztat i kanał (jest dzisiaj niedziela) a ja chyba zbyt pochopnie się umówiłem na wymianę dwu masu w poniedziałek. Patrząc na cenny to nie ukrywam... wolałbym te przeguby zrobić. Sprawa jest dość pilna bardzo bym prosił o pomoc
p.s. z ostatnich sytuacji to w moim aucie był robiony kapitany remont silnika i wymiana łożyska podpory pół osi (Kraków) niestety po dojechaniu do domu (Łódź) ośka się wysunęła ze skrzyni spuszczając z niej olej. W warsztacie na miejscu (Łódź) pół oś trafiła na miejsce olej dolany. Teraz jest tak że 3 i 4 bieg lekko wyją. Po tym wszystkim przez 1kkm wszystko było ok auto się nie trzęsło, aż do dziś. Nie wiem czy to ma znaczenie do trzęsącego się auta ale może kogoś coś by nakierowało.