tak
jak to co. nie będą przechodziły
traktuj to rozwiązanie jako doraźne.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
no niestety ale te sposób u mnie nie działa...coś ktoś jeszcze pomoże?
coś może być zapchane?
Nie czytałem twojego problemu.
Odpala i gaśnie tak?
Może być to zapchany dpf
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
...a zapchany kolektor dolotowy?
bo kazali mi wstawić blasze na EGR i niestety to nic nie dało?
Może być, ale DPF sam się nie zapchałTo nie jest problem do rozwiązania przez forum. Lejące wtryski, niesprawne turbo, przepustnica, filtr paliwa...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
nom tylko po odłaczeniu EGR normalnie odpala, więc coś musi być zapchane![]()
Gdy odłączysz wtyczkę od EGR silnik będzie pracować w trybie awaryjnym (ograniczona moc, obroty silnika). Jeśli problem leżałby po stronie EGR - jego zaślepienie pełną blachą rozwiązałoby problem.
Mechanik sprawdzał auto pod kątem błędów oraz pracy układu? Tj. ciśnienie turbo, ciśnienie paliwa, korekty wtrysków, % zapchania DPF, masy powietrza. W takim wypadku dobrze mieć MES, który podaje wartości oczekiwane.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
nic mi o tym nie wiadomo...
jak odłącze wtyczkę od EGR to odpala ale na chwilkę, a ja piszę że normalnie pracuje po wykręceniu EGR...