Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Audio.. jak wlozyc glosnik do bagaznika?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał bartolini999
    Odrazu podepne sie pod temat zeby nowego nie zakladac , czy wie ktos ktoredy moge pociagnac kael wysokiego napiecia z komory silnika do wnetrza auta ?? bede chcial zalozyc piecyk i nie bardzo bym chcial wiercic,
    Najlepiej przeciągnąć pod pedałami bo tam czesto idą kable z komory silnika, w Gtv nie ma tego problemu bo akumulator jest z tyłu

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał bartolini999 Zobacz post
    Odrazu podepne sie pod temat zeby nowego nie zakladac , czy wie ktos ktoredy moge pociagnac kael wysokiego napiecia z komory silnika do wnetrza auta ?? bede chcial zalozyc piecyk i nie bardzo bym chcial wiercic,
    Witam, minęło już troche czasu więc liczę że udało Ci się podpiąć piec pod akumulator. Mocowałem się z kablami do momentu aż nie zaświniłem sobie tapicerki krwią z dłoni i nadal nie wiem którędy je puścić. Podpowiedz mi trochę bo mam dość celowania i wole mieć podane na tacy Czy rzeczywiście jest troche miejsca tam w okolicach pedałów ???

Pozdrawiam.

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

poduch
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adk Zobacz post
    Witam, minęło już troche czasu więc liczę że udało Ci się podpiąć piec pod akumulator. Mocowałem się z kablami do momentu aż nie zaświniłem sobie tapicerki krwią z dłoni i nadal nie wiem którędy je puścić. Podpowiedz mi trochę bo mam dość celowania i wole mieć podane na tacy Czy rzeczywiście jest troche miejsca tam w okolicach pedałów ???
    mam dokładnie ten sam problem :/ za zadne skarby nie moge sie z zasilaniem przebić wiec pozwolisz, ze podepne sie do twojego pytanka??!!

lukaszzarzynski
    Gość

Domyślnie kabelek

witam koledzy w 145-ce jest bardzo podobny problem z przeprowadzeniem jakiegokolwiek kabla z komory silnika do kabiny. Ja rozwiazalem to w nastepujacy sposob: kabel od aku poprowadzilem bezposrednio w strone blotnika a nastepnie do drzwi i poprzez gumowy waz laczacy bude z drzwiami wszedlem do kabiny. troche kombinacji ale innej opcji bez wiercenia nie bylo. pozdrawiam !!

obserwator737
    Gość

Domyślnie

mam nadzieję że każdy z Was ma bezpiecznik bardzo blisko klemy na plusowym kablu do wzmaka ??

jeśli ktoś nie ma a chciałby przeczytać dlaczego ma mieć to niech da znać - mam dość drastyczne argumenty...

Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Thumbs up

lukaszzarzyński - dzięki za podpowiedź, sprobuje u siebie pomodzić

Bezpiecznik zamontuje bo mam juz przygotowany, ale jestem ciekawy jakież to konsekwencje mnie czekają
    Ostatnio edytowane przez adk ; 04-03-2009 o 07:48

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    facebook.com/flokujemy

poduch
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszzarzynski Zobacz post
    Ja rozwiazalem to w nastepujacy sposob: kabel od aku poprowadzilem bezposrednio w strone blotnika a nastepnie do drzwi i poprzez gumowy waz laczacy bude z drzwiami wszedlem do kabiny. troche kombinacji ale innej opcji bez wiercenia nie bylo. pozdrawiam !!
    dzieki wielkie za pomoc! sposób jest w 100% skuteczny i wcale nie ma z tym aż tyle kombinacji ;D
    pozdrawiam

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

obserwator737 ja chetnie sie dowiem jaki jest powod tak z ciekawosci

Mozna tez przeciagnac poszybiem, z prawej strony jest otwor pod ta kratka gdzie jest filtr kabinowy, to chyba najprostszy sposob, zreszta chyba juz cos tamtendy leci do srodka z tego co pamietam

obserwator737
    Gość

Domyślnie

był w PL wypadek kiedy młody fanatyk car audio uzbierał na pierwszy zestaw , założył m.in. wzmaki i poprowadził kable z aku ...niestety miał wypadek , blacha przecięła izolację i doszło
    do pożaru ...chłopak zginął bo nie miał bezpiecznika za 20 czy 30 zł...

rozgrzanie przewodu zasilającego do czerwoności nie trwa długo...

bezpiecznik montujemy możliwie najbliżej klemy plusowej akumulatora

Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszzarzynski Zobacz post
    witam koledzy w 145-ce jest bardzo podobny problem z przeprowadzeniem jakiegokolwiek kabla z komory silnika do kabiny. Ja rozwiazalem to w nastepujacy sposob: kabel od aku poprowadzilem bezposrednio w strone blotnika a nastepnie do drzwi i poprzez gumowy waz laczacy bude z drzwiami wszedlem do kabiny. troche kombinacji ale innej opcji bez wiercenia nie bylo. pozdrawiam !!
    Jak napisałeś tak zrobiłem, puściłem wszystko w peszlu, nie jest co prawda zbyt profesjonalnie ale nie rzuca się w oczy no i co najważniejsze bezkolizyjnie. Dzięki wielkie i pozdrawiam

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    facebook.com/flokujemy