Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Temat: GT co w nich lubicie a co was wkurza:))

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    dostalem 50zl :-)
    Resztę dopłaca Unia z funduszu wspierania działań proekologicznych.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał 1234mjm Zobacz post
    od samego początku jest takie sztywne, wiec wyszłam z założenia że tak jest w standardzie dzięki za zwrócenie uwagi w Brerze chodzi mięciutko będę dzisiaj u mechanika z tym pływaniem to ciekawe co powie w kwestii sprzęgła
    szukając gt sporo ich testowałem i z twardoscią sprzegła było od miekiego ze az noga sama wpadała takie miekie az do twardego tempego ze 10 minut jazdy na tescie po miescie i noga bolała),a z jakich okolic jestes??aaa brera niema automatu??

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    z za kierownicy
    Auto
    AR 3.2 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał szkodnik Zobacz post
    szukając gt sporo ich testowałem i z twardoscią sprzegła było od miekiego ze az noga sama wpadała takie miekie az do twardego tempego ze 10 minut jazdy na tescie po miescie i noga bolała),a z jakich okolic jestes??aaa brera niema automatu??
    na szczescie nie, ma manual z Głogowa(dolnośląskie)

Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto

Domyślnie

a na regionalnym dziale forum zapytaj o polecanego mechanika bo chyba ktos tam jest z tego forumTo co jest Q-TRONIC??
    Ostatnio edytowane przez szkodnik ; 16-02-2015 o 17:27

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    z za kierownicy
    Auto
    AR 3.2 Q4

Domyślnie

a na regionalnym dziale forum zapytaj o polecanego mechanika bo chyba ktos tam jest z tego forumTo co jest Q-TRONIC??
    tak 3.2 q-tronic i po zakupie Brery chyba GT sie obraziła

Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto

Domyślnie

Q-TRONIC myslałem ze to automat)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    z za kierownicy
    Auto
    AR 3.2 Q4

Domyślnie

Q-TRONIC myslałem ze to automat)
    zgadza się, w wersji oryginalnej był, po małych przeróbkch serwsu tuningowego nie maale to nie temat do GT

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    zostały piękne wspomnienia

Domyślnie

A mnie wkurza parkowanie GT (choć może dlatego, że zwykle to oznacza koniec jazdy...), ale chyba również przez widoczność do tyłu i promień skrętu autobusu miejskiego. Parkuję zwykle tyłem, aby móc wyjechać tak szybko jak to tylko możliwe, ale może też dlatego, że przodem często trzeba byłoby się "złamać"... Mam wrażenie, że Camry III to był przy tym całkiem sprytny samochodzik. Minimalnie powiększyłbym też lusterka i bardziej wyciszył wnętrze do prędkości autostradowych.

Jednak naprawdę wkurzyłem się gdy ostatnio odkryłem odchodzący plastik na gałce zmiany biegów przy przebiegu 90k... a potem dowiedziałem się jeszcze ile ten plastik kosztuje... naiwnie myślałem, że ta część jest cała metalowa...

Irytowało mnie jeszcze szarpanie kierownicą w koleinach (nawet tych maleńkich) na oryginalnych 18-tkach (Pirelli 225/45) - mimo, że wymienione były wahacze i zrobiona geometria. Założyłem na zimę 17-tki (GoodYear 205/55) i tych samych kolein po prostu nie ma! Ale wkurzam się bo 18-tki robią robotę w GT. Zastanawiam się czy inny model/rozmiar opony może coś zmienić...

Najbardziej lubię chyba Q2 i zachowanie w zakrętach, i jeszcze to uczucie zaraz po zajęciu miejsca za kierownicą... Nie potrafię też wyjść z samochodu i się nie obejrzeć. Ona po prostu ma to "coś"...
    Ostatnio edytowane przez psyt ; 25-02-2015 o 13:05

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał psyt Zobacz post
    A mnie wkurza parkowanie GT (choć może dlatego, że zwykle to oznacza koniec jazdy...), ale chyba również przez widoczność do tyłu i promień skrętu autobusu miejskiego. Parkuję zwykle tyłem, aby móc wyjechać tak szybko jak to tylko możliwe, ale może też dlatego, że przodem często trzeba byłoby się "złamać"... Mam wrażenie, że Camry III to był przy tym całkiem sprytny samochodzik. Minimalnie powiększyłbym też lusterka i bardziej wyciszył wnętrze do prędkości autostradowych.

Jednak naprawdę wkurzyłem się gdy ostatnio odkryłem odchodzący plastik na gałce zmiany biegów przy przebiegu 90k... a potem dowiedziałem się jeszcze ile ten plastik kosztuje... naiwnie myślałem, że ta część jest cała metalowa...

Irytowało mnie jeszcze szarpanie kierownicą w koleinach (nawet tych maleńkich) na oryginalnych 18-tkach (Pirelli 225/45) - mimo, że wymienione były wahacze i zrobiona geometria. Założyłem na zimę 17-tki (GoodYear 205/55) i tych samych kolein po prostu nie ma! Ale wkurzam się bo 18-tki robią robotę w GT. Zastanawiam się czy inny model/rozmiar opony może coś zmienić...

Najbardziej lubię chyba Q2 i zachowanie w zakrętach, i jeszcze to uczucie zaraz po zajęciu miejsca za kierownicą... Nie potrafię też wyjść z samochodu i się nie obejrzeć. Ona po prostu ma to "coś"...
    Jakie Pirelli kolego? Kupilem swoja na Pirelli. W dobrym stanie byly, oddalem koledze tak wybieraly koleiny, ze strach bylo jechac. Sprawdzilem doslownie wszytsko zawieszenie zrobilem, potem wszedlem na google, wpisalem model i sie okazalo, ze nie jestem osamotniony w tym temacie. Kupilem nowe, wieksze felgi, zalozone z przodu Fuldy, z tylu Kumho i nic mi nie ucieka na koleinach, na mniejsze felgi zalozylem nowe zimowki Dayton i przy tych Pirelli sie okazalo, ze teraz to jest komfort jazdy. W ogole byly niemilosiernie glosne przy predkosciach 50-60km/h. Poczytaj o tych swoich, ja bym obstawial opony. Chyba, ze masz zalozone dystanse to auto tez moze sie tak zachowywac.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    zostały piękne wspomnienia

Domyślnie

Żadnych dystansów. Tych Pirelli już nie mam, były w aucie od nowości i już się kończyły – niestety nie jestem pewien, który to był model (przy okazji zauważyłem, że pomyliłem wymiary, to były 225/40, a 17-tki to 205/50). Teraz myślę, co kupić na wiosnę... również pod kątem komfortu i obecnie jestem najbliżej GY Eagle F1 Asymetric 2.