Ale że co ?
Nie myją czy odpadają ?![]()
Ale że co ?
Nie myją czy odpadają ?![]()
Zamontowałem mgłowe w innym aucie, na codzień rewelacja, pięknie cała szyba spryskana przy dużo mniejszym zużyciu płynu. Ale faktem było, że powyżej 120km/h pęd powietrza zdmuchiwał tą mgłę w dół szyby co powodowało, że 3/4 szyby nie było oczyszczane. Jak ktoś jeździ głównie w trasie to nie polecam, natomiast w mieście rewelacja.
W 147 też są na masce... Tył działa bez zastrzeżeń, ale przód mam ustawiony tak, że pryska na 2/3 tak do 70km/h. Powyżej stówy ledwo dolatuje do początku szyby. Na postoju wiadomo leja dobrze. Wymieniłem wczoraj trójnik z zaworkiem zwrotnym (7667888 18zł ASO FIAT), sprawdziłem przewody, przedmuchałem dysze i bez poprawy... Pozostaje wymiana dysz i w ostateczności pompka co pewnie sobie daruje z racji jej kłopotliwego demontażu. Są uniwersalne dysze mgłowe ale czy przy prędkościach powyżej 100km/h dałyby rade to nie wiem bo dysze są umiejscowione dość daleko od szyby. Myślałem o dyszach 2 strumieniowych które mogłyby zwiększyć zasięg tylko nie wiem co by podpasowało bez większej rzeźby. Obecnie dysze 3 strumieniowe leją dość obficie ale przez to zbyt małym ciśnieniem no i te skrajne boczne leją po słupkach...
Ostatnio edytowane przez gramian ; 20-02-2015 o 12:33
Kupiłem spryskiwacze szyby przedniej z Octavii no i dupa
nie pasują bo otwory na masce są mniejsze, jak i zresztą same oryginalne spryskiwacze, i teraz nie wiem czy to ja mam jakieś inne otwory na masce czy to może z innego modelu Skody trzeba przekładać ?
Ostatnio edytowane przez Dziubok ; 02-03-2015 o 15:45 Powód: Dodano
Wystarczyło przeczytać, że otwory trzeba poszerzyć. Naprawdę to takie trudne?
No poszerzyć to trzeba było ale w Alfie 166 a w GT ponoć nie, ale mogłem niedoczytać
I tak spryskiwacz przykryje dziurkę, tylko pytanie czy wąż będzie pasować.
https://www.youtube.com/watch?v=JtOHUYZM20I tu są fajne przełożone spryskiwacze mgłowe Citroëna C3![]()
Zapytam podobnie jak ktoś pod filmem na YT - jak kłopotliwy był przeszczep?
W miarę P&P czy rzeźba?
Dobry motyw, a sama adaptacja myślę że jakaś kłopotliwa nie będzie, w ostateczności kropelka i git![]()