Strona 73 z 142 PierwszyPierwszy ... 23636465666768697071727374757677787980818283123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1417

Temat: Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Cytat Napisał Woda83 Zobacz post
    Widać szaleniec jestem [emoji14] Wyząbkowane to mogą być stare opony, a nie dwu letnie. Przynajmniej moje nie są.
    Nikt mi nie wmówi, że używana opona klasy premium jest gorsza od nowej budżetowej(czy to chińczyk czy tajwańczyk). Trzeba najpierw przejechać się na dobrej oponie, żeby się przekonać jaka jest różnica.
    Jak kupujesz opony używane w Internecie bez możliwości montażu to jesteś odważy jak Chuck Norris
    Jeśli chodzi o ząbkowanie opon to jesteś w ogromny błędzie. Wiek opony nie ma nic do tego czy się ona wyząbkuje czy nie. Opony psują nowe samochody bo mają za lekkie tyły albo amortyzatory w samochodach. Wtedy opona się ząbkuje i hałasuje. Przeważnie dzieje się to w nowych autach typu kombi. Jest też możliwość że opona się wyząbkuje przez jej błąd / feler fabryczny. Zła mieszanka gumy czy co. Często miała tak Fulda montero,fulda carat czy GY Vector. Głównie te firmy i kierunkowe opony.

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Widać szaleniec jestem Wyząbkowane to mogą być stare opony, a nie dwu letnie. Przynajmniej moje nie są.
    Nikt mi nie wmówi, że używana opona klasy premium jest gorsza od nowej budżetowej(czy to chińczyk czy tajwańczyk). Trzeba najpierw przejechać się na dobrej oponie, żeby się przekonać jaka jest różnica.
    To chyba jeszcze nie trafiłeś na lipne używki. Nawet 2 letnie mogą być do niczego. Kilka razy się już przejechałem na używkach i teraz kupuję tylko nówki.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woda83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał IamICEman Zobacz post
    Jak kupujesz opony używane w Internecie bez możliwości montażu to jesteś odważy jak Chuck Norris
    Jeśli chodzi o ząbkowanie opon to jesteś w ogromny błędzie. Wiek opony nie ma nic do tego czy się ona wyząbkuje czy nie. Opony psują nowe samochody bo mają za lekkie tyły albo amortyzatory w samochodach. Wtedy opona się ząbkuje i hałasuje. Przeważnie dzieje się to w nowych autach typu kombi. Jest też możliwość że opona się wyząbkuje przez jej błąd / feler fabryczny. Zła mieszanka gumy czy co. Często miała tak Fulda montero,fulda carat czy GY Vector. Głównie te firmy i kierunkowe opony.
    Każdy zakupiony towar w internecie można zwrócić jeśli jest niezgody z opisem, więc nie widzę problemu.

Panowie ja was nie przekonam i Wy mnie nie przekonacie. Dla mnie możecie sobie jeździć na Nexenach, Barumach itp. Ja tam wolę używkę klasy premium, szczególnie że jeżdżę autem +200km i czuje się bezpieczniej na wysokiej klasy oponie.

Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto

Domyślnie

Kiedyś kupiłem (jako firma ) od gościa na allegro opony. Przysłał uszkodzone. Odesłałem i do dziś pieniędzy nie wrócił . Co mam iść na policję o 200zł?

Dodano po 2 minutes:

Nie wiem ile wynosi prowizja. Ale ok 30zł pewnie. No ja inaczej nie dam rady bo też cudów z tego nie mam

Sorry panowie też ostatni post jest do lukaszOLK
    Ostatnio edytowane przez IamICEman ; 30-03-2015 o 11:25 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Nie no, pardon, opony klasy premium za 200 zł używane? To chyba takie z muzeum

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał IamICEman Zobacz post
    Kiedyś kupiłem (jako firma ) od gościa na allegro opony. Przysłał uszkodzone. Odesłałem i do dziś pieniędzy nie wrócił . Co mam iść na policję o 200zł?
    A czego się spodziewałeś kupując komplet używek za 200zł? Tyle to ja dałem za jedną używaną oponę.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Panowie ja was nie przekonam i Wy mnie nie przekonacie. Dla mnie możecie sobie jeździć na Nexenach, Barumach itp. Ja tam wolę używkę klasy premium, szczególnie że jeżdżę autem +200km i czuje się bezpieczniej na wysokiej klasy oponie.
    Nikt z Was mnie nie przekonuje
    Jeździłem w V6 bardzo długo na używkach premium i dopiero jak zmieniłem na nówki premium to zrozumiałem jaka jest przepaść pomiędzy nimi. A budżetówki nowe są OK, ale tak raczej do 150KM bym polecał. Chyba, że ktoś wolno jeździ
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto

Domyślnie

Spodziewałem się tego co było w opisie. czyli opony miały mieć po 6mm i miały być dobre. A przyszły uszkodzone. Co ma jedno z drugim wspólnego? Liczy się chyba opis a nie kwota zakupu. Mogę mieć kaprys i wystawić igły używki po 50zł za szt ty je kupisz i ci wyślę uszkodzone i też mi powiesz no mogłem się tego spodziewać?człowieku zastanów się co mówisz. Jeżeli ktoś sprzedaje i mówi że jest 100%dobre to musi być. Nie zależnie od ceny.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Nikt z Was mnie nie przekonuje
    Jeździłem w V6 bardzo długo na używkach premium i dopiero jak zmieniłem na nówki premium to zrozumiałem jaka jest przepaść pomiędzy nimi. A budżetówki nowe są OK, ale tak raczej do 150KM bym polecał. Chyba, że ktoś wolno jeździ
    Oczywiście, że nowa to nowa(8-9mm), ale sam przyznasz, że po roku będzie miała jakieś 7-7,5 mm

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Oczywiście, że nowa to nowa(8-9mm), ale sam przyznasz, że po roku będzie miała jakieś 7-7,5 mm
    Tak, ale nie tylko o to chodzi. Czas to jedno (zakładasz świeże), drugie to jeżeli masz zrobione zawieszenie, to takie nówki po roku są w lepszym stanie niż 90% używek o tej samej grubości bieżnika. Po prostu wiesz, co masz
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html