Odgięło mi się a właściwie wyskoczyło z rantu górnego wylotu powietrza na podszybiu pokrycie deski rozdzielczej w AR 159 poradźcie jak to naprawić.
Odgięło mi się a właściwie wyskoczyło z rantu górnego wylotu powietrza na podszybiu pokrycie deski rozdzielczej w AR 159 poradźcie jak to naprawić.
Jak byś to na zdjęciu zademonstrował, było by łatwiej pomóc.
Pewnie była konsola obszywana bo auto wypadkowe i komuś było żal na nową konsolę to dał to zrobienia. Sprawdź czy masz poduszki![]()
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Foto i podpowiemy
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
auto nie było bite sprawdzane w ASO przed zakupem .Myślę że to z powodu różnic temperatury auto stoi na dworze.Może podkleić kropelką elastyczną ,macie jakieś pomysły?
To jest klasyczna przypadłość 159. Następne miejsce gdzie Ci się odklei to okolice głośników wysokotonowych i kratek nawiewu po obu stronach.
Musisz zdemontować tą kratkę i podkleić to mocnym klejem. Ja to robiłem klejem do tapicerek z Forch'a ale jeśli chcesz użyć kleju cyjano-akrylowego (czyli kropelka i pochodne) to musisz uważać, żeby nie przykleić za mocno, bo mogą wyjść fałdy. Jak już posmarujesz spód klejem to dociskaj czymś płaskim, żeby nie zrobić zagłębień.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 31-03-2015 o 20:17
Przecież tam są śrubki widoczne (bodajże Inbus 2,5). Odkręcasz i potem ją podważasz delikatnie.
Dokładnie - dwie śrubki (chociaż z tego co ja kojarzę to raczej torx). Następnie płaskimi szczypcami ciągniesz od strony gdzie masz odklejone do środka auta, siedzi to na kilku zatrzaskach. Tylko zabezpiecz wcześniej te szczypce, żeby nie porysować kratki.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dziękuję kolegom za wsparcie